CuratOR case study

Ziekenhuis Magdeburg optimaliseert de workflow bij interventie met EIZO-oplossing

[Translate to Belgian Dutch:] MRI-apparaat

De beeldweergave voor een ingreep in het academisch ziekenhuis van Magdeburg was met haar eisen de vorige oplossing ontgroeid. De gebruikers hadden behoefte aan een duidelijker en groter beeld, alsook aan meer flexibiliteit bij de weergave en het aantal beeldbronnen. Samen methun partner MTSE kon EIZO een oplossing realiseren die zowel technisch als economisch overtuigend was.

De eisen

Voor de interventionele procedures had het academisch ziekenhuis van Magdeburg een flexibeler en groter beeldscherm nodig om alle artsen die met het systeem werken de best mogelijke werkomstandigheden te bieden voor de respectievelijke procedure. Met de ingebouwde oplossing van EIZO is dat nu mogelijk.

  • Individuele beeldweergave voor elke werkende arts
  • Flexibele lay-out op het grote scherm
  • Meerdere beeldbronnen kunnen gelijktijdig worden weergegeven

De uitgangssituatie

Het ziekenhuis werkte voorheen met een interventionele CT en twee 23'' monitoren voor beeldweergave. Deze werden gebruikt om het live CT-beeld en het PACS-beeld van het aangesloten netwerk naast elkaar weer te geven. De grootte van de twee beelden die elk op een 23" scherm werden getoond, was niet langer voldoende voor de gebruikers. Bovendien ontbrak de mogelijkheid om andere beeldbronnen te integreren en weer te geven.

Met teamwork tot het optimale resultaat

In nauwe samenwerking tussen het academisch ziekenhuis Magdeburg, MTSE en EIZO kon een individueel concept worden ontwikkeld dat aan alle eisen van de gebruikers voldoet en de koers voor de toekomst uitzet.

Ook Daniel Rieger, projectmanager bij MTSE, toonde zich tevreden:

"De samenwerking tussen EIZO en MTSE verliep zeer goed. Van de voorbereiding tot de prestaging en de ondersteuning bij de installatie, alles verliep zeer gestructureerd en vol enthousiasme".

Daniel Rieger

projectmanager MTSE

[Translate to Belgian Dutch:] MRI-apparaat

Geoptimaliseerd en toekomstbestendig met EIZO-technologie

In het middelpunt van het concept staat de grote EIZO RadiForce LL580W monitor. Met zijn 58''-schermdiagonaal, 4K UHD-resolutie en fabrieksmatige DICOM Part 14-kalibratie is hij ideaal voor gebruik in de interventionele radiologie. De distributie van het videosignaal gaat via de Large Monitor Manager LMM0802 van EIZO. Live CT, PACS beelden en nu ook zes andere bronnen kunnen simultaan weergegeven worden op de LL580W. Verschillende lay-outs en vensterafmetingen kunnen gemakkelijk aan de betreffende toepassing worden aangepast en de instellingen kunnen worden opgeslagen. De bediening gebeurt intuïtief via de EIZO CID1201P gebruikersinterface.

Reeds geïmplementeerd in het concept is de verbinding met een streaming component. Hiermee is het academisch ziekenhuis Magdeburg voorbereid op toekomstige taken, bijvoorbeeld overdracht naar de collegezaal.

"De interventionist heeft meer overzicht, betere beeldkwaliteit en afstand tot de monitor en hoeft misschien niet actief door het doelgebied te scrollen. Hierdoor kan hij veiliger en sneller naar het doel navigeren."

Sebastian Hupfeld

medisch fysicus, UK Magdeburg

[Translate to Belgian Dutch:] Daniel Rieger

"De gebruikers zijn zeer tevreden over het systeem. Nu kunnen, naast de CT- en PACS-beelden, verschillende signaalbronnen worden weergegeven. De verschillende gebruikers hebben ook verschillende lay-outs - zodat iedereen zijn eigen focus kan bepalen.“

Daniel Rieger

projectmanager MTSE