DuraVision referentie

Salzgitter AG

Staal- en technologieconcern vertrouwt op IP-decoderoplossingen van EIZO voor videobewaking

Salzgitter_stage1.jpg

Door de overgang van analoge naar digitale videotechnologie stond Salzgitter Digital Solutions GmbH (SZDS), als IT-servicebedrijf van Salzgitter AG (SZAG), voor verschillende uitdagingen. Dit kwam doordat er in veel gebieden van SZAG directe verbindingen waren tussen camera en monitor, soms samen met een beeldsplitter.

Analoog wordt digitaal

Tijdens de zoektocht naar een geschikte professionele digitale oplossing stuitte de jarenlange IT-partner van de staal- en technologiegroep uiteindelijk op de IP Decoder Box DX0211-IP

Salzgitter_Quote-1.jpg

"Dankzij de EIZO IP-decoderoplossing kunnen de analoge videobeveiligingssystemen snel en eenvoudig worden geüpgraded naar een nieuwe digitale standaard. Bovendien houdt het computerloze concept ook rekening met de bescherming tegen gevoelige infrastructuren (gegevensbescherming)."

Sascha Dittwaldt

Professional Consultant Demand Management bij SZDS

Eenvoudige installatie bespaart tijd

Het gebruik van de EIZO IP-decoderbox DX0211-IP biedt SZAG veel voordelen. Zo kunnen bijvoorbeeld de beelden van meerdere IP-camera's op één monitor - ongeacht de grootte en resolutie - tegelijkertijd en flexibel worden gevisualiseerd. Bovendien zijn er geen computers, software of andere hardware nodig om de monitor te bedienen, wat de installatie van de oplossing veel eenvoudiger maakt en tijd en moeite bespaart.

>

[Translate to Belgian Dutch:] IP-decoderboxen gemonteerd

Ruimtebesparende installatie van de IP-decoderboxen

Salzgitter_Quote-2.jpg

"Dankzij de hoge flexibiliteit en betrouwbaarheid is de DX0211-IP IP-decoderbox de perfecte oplossing voor ons. De computerloze werking maakt het tijdrovende updaten en patchen dat een Windows-besturingssysteem met zich meebrengt overbodig. De onderhoudsinspanning is dus veel lager voor ons."

Patrick Lemke

Teamleider Berichtentechnologie, Bewakings- en Controlesystemen bij SZDS

IP-decoderbox in gebruik

De toepassingsgebieden voor de DX0211-IP bij SZAG zijn divers. In het begin werden de analoge directe verbindingen op de kraaninstallaties vervangen. Per installatie werd een EIZO IP-decoderbox geïnstalleerd, die afhankelijk van de kraan tot vier videostreams op één monitor weergeeft. Zo kan de kraanmachinist de giek van de kraan precies en veilig besturen. Ondertussen bouwt het bedrijf ook zijn complete bedieningsconsoles om naar digitale videotechnologie. Tot zestien videobeelden van productierelevante camera's worden doorgestuurd naar de monitoren in de controlekamers en geobserveerd. De IP-decoderbox wordt altijd gebruikt als er geen opnames of videoservers gewenst of vereist zijn.

>

Videobewaking in de controlekamer

Videobewaking in de controlekamer - tot 16 videostreams worden verzonden naar de aangesloten monitoren

In de industriële omgeving van SZAG zijn hoge beschikbaarheid en 24/7 werking cruciaal. De meeste camera's in het bedrijf worden daarom ook gebruikt voor productiebeveiliging. Het gebruik van de DX0211-IP IP-decoderbox minimaliseert het aantal storingen. En mocht er tegen de verwachting in toch een probleem ontstaan met een box, dan kan deze snel en snel worden vervangen, wat erg belangrijk is in een productierelevante omgeving.

Salzgitter_Content_Firma.jpg

Over Salzgitter Digital Solutions GmbH

Salzgitter Digital Solutions GmbH is een van de toonaangevende IT-dienstverleners in Duitsland en een volledige dochteronderneming van het gerenommeerde Duitse staal- en technologieconcern Salzgitter AG. De IT-dienstverlener kan terugkijken op meer dan 30 jaar ervaring met interne en externe klanten.

Ga naar website