DURAVISION CASE STUDY

Stedelijke afwatering Neurenberg

EIZO DuraVision FDF2711W-IP geeft direct inzicht

[Translate to Belgian Dutch:] Zuiveringsinstallatie Neurenberg

Toen de zeefinstallatie in een van de twee gemeentelijke rioolwaterzuiveringsinstallaties aan vernieuwing toe was, besloot Stadtentwässerung und Umweltanalytik Nürnberg (SUN) deze uit te rusten met EIZO IP-decodermonitoren DuraVision FDF2711W-IP in spatwaterdichte behuizingen. Dit geeft zowel de exploitanten van de fabriek als bezoekersgroepen een direct zicht op de harkmaschinen tijdens rondleidingen ter plaatse.

[Translate to Belgian Dutch:] Zeef in de zuiveringsinstallatie

De zeefinstallatie in de inlaat van de waterzuiveringsinstallaties is uitgerust met een waarschuwingssysteem dat dient om de installaties te beschermen tegen grote voorwerpen in het instromende afvalwater. Onderdeel van het waarschuwingssysteem is onder meer een camera waarvan de beelden worden doorgegeven aan een centrale controlekamer. Aangezien het scherm een gesloten systeem is, is het niet mogelijk ter plaatse gewoon in de schermen te kijken. Geschikte monitors moeten uitkomst bieden.

Lars Fenner, technisch medewerker bij de stad Neurenberg en werkzaam op het gebied van de besturingstechniek van afvalwaterzuiveringsprocessen, stuitte tijdens zijn onderzoek op de IP-decoder-monitoren van EIZO. Lars Fenner houdt zich al enkele jaren bezig met de videosystemen van de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Voor hem was het duidelijk: "Ik zoek een oplossing via TCP/IP. Al doende ontdekte ik dat niet alle videostreams hetzelfde zijn en dat de ONVIF-standaard nog steeds niets betekent en dat elke fabrikant deze op dezelfde manier begrijpt en definieert. Ik was op zoek naar een vervanger voor onze eerder gebruikte decoders. De nieuwe oplossing moet in staat zijn de H.264-videostreams van verschillende camerafabrikanten weer te geven en dat in 24-uursbedrijf. Toen vond ik bij EIZO wat ik zocht."

"Wat ik naast de uitstekende beeldkwaliteit zo prettig vind aan de EIZO-oplossing, is dat ik maar één apparaat heb met een geïntegreerde decoder in één behuizing, voeding, netwerk en klaar is kees!"

Lars Fenner

technisch medewerker, stad Neurenberg

Hij voegt eraan toe: "Het testtoestel dat ik van EIZO kreeg, werkte meteen en sprak voor zich. Dat heeft mij volledig overtuigd en ik heb dan ook niet naar verdere alternatieven gezocht."

En ook een collega ter plaatse, die privé zijn foto's bewerkt op een EIZO grafische monitor, is overtuigd van de bijzondere kwaliteit van de EIZO IP-decoder-monitoren: "EIZO is gewoon kwaliteit. Het doet wat het moet doen. Had je iets anders verwacht?

[Translate to Belgian Dutch:] Zuiveringsinstallatie Neurenberg

Over de stedelijke afwatering en milieuanalyse Neurenberg

De stad Neurenberg exploiteert twee afvalwaterzuiveringsinstallaties. Deze bevinden zich in het verantwoordelijkheidsgebied van het gemeentebedrijf Stadtentwässerung und Umweltanalytik Nürnberg. In de waterzuiveringsinstallaties wordt jaarlijks een totale hoeveelheid afvalwater van 65 tot 70 miljoen m3 behandeld. SUN heeft ongeveer 400 mensen in dienst in de afdelingen "Stedelijke afwatering" en "Milieu-analyse" en in een commerciële afdeling. De dienst milieu-analyse onderzoekt ongeveer 36000 monsters per jaar en analyseert ongeveer 400000 parameters. Er worden ongeveer 400 analytische methoden gebruikt. Bovendien zorgt het moderne milieubedrijf voor drie meetstations voor buitenlucht en drie voor stromend water en is het verantwoordelijk voor uitgebreide online-analyses in de rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Meer weten over

DuraVision IP Decoder oplossingen

De Stedelijke afwatering en milieuanalyse Neurenberg