Software voor kantoor

MAC Address Clone Utility

Software voor het tijdelijk vervangen van het MAC-adres van een EIZO monitor met LAN-aansluiting door het geverifieerde MAC-adres van een aangesloten PC.

Product afbeelding MAC Address Clone Utility

Geverifieerde netwerktoegang

via monitor met LAN-aansluiting

Sommige EIZO-monitoren hebben een speciale LAN-aansluiting voor een stabiele bekabelde netwerkverbinding. Notebooks of pc's hoeven alleen via een USB-kabel te worden aangesloten om via de monitor toegang te krijgen tot het netwerksignaal. Dit is vooral een voordeel voor notebooks die geen LAN-aansluiting meer hebben. Dit maakt een snelle en stabiele gegevensoverdracht mogelijk, zoals bijvoorbeeld nodig is voor videoconferenties.

Als netwerkapparaat heeft het beeldscherm een eigen MAC-adres. Een MAC-adres (Media Access Control Address) is een identificatie die wordt toegewezen aan apparaten die verbinding kunnen maken met een netwerk, zoals pc's, routers en mobiele telefoons.

De software "EIZO MAC Address Clone Utility" voor Windows kan tijdelijk het MAC-adres van de aangesloten pc aan het scherm toewijzen. Deze transparantie verleent geverifieerde pc's netwerktoegang via de monitor. Dit is bijvoorbeeld handig in gedeelde kantoren en vergaderruimten waar verschillende medewerkers toegang hebben tot een netwerk via de LAN-verbinding van de monitor.


Meer nuttige informatie vindt u in onze FAQ's:

Connectivity_LAN.jpg

Beschikbaarheid

Neem contact op met onze key account managers als je deze handige software wilt ontvangen en gebruiken.

Technische gegevens

Compatibele besturingssystemen

Windows 11 / 10 (64-bits)

Compatibele FlexScan modellen

EV3895, EV3240X, EV2795, EV2740X, EV2495, EV2490

Compatibele ColorEdge modellen

CG2700X, CG2700S