Software

EIZO Monitortest

Met behulp van door EIZO zelf ontwikkelde software kunt u snel en eenvoudig de eigenschappen en instellingen van uw eigen monitoren testen.

Product afbeelding EIZO Monitortest

Monitor test

Stel uw monitor nu op de proef!

Met de monitortest van EIZO kunt u de beeldkwaliteit van uw monitor snel een eenvoudig beoordelen. Met 13 afzonderlijke tests kunt u bijvoorbeeld controleren hoe uniform de beeldweergave is over het gehele monitoroppervlak en of teksten scherp worden afgebeeld. U kunt uw monitor ook controleren op pixelfouten en nagaan of de kijkhoek stabiel is.

Opmerking

De monitortest van EIZO bestaat uit verschillende testscenario's, die al dan niet gemakkelijk zijn voor uw monitor, afhankelijk van het model van uw monitor. Zo hebben bijvoorbeeld monitoren voor gaming altijd een bijzonder korte reactietijd, terwijl monitoren voor grafisch werk altijd een bijzonder uniforme beeldweergave en soepele overgangen bieden. U moet de testscore van uw monitor daarom altijd beoordelen in de context van de betreffende monitorcategorie. Houd ook rekening (vooral dan bij de pixelfoutentest) met de specificaties van de fabrikant. We raden aan om de monitor in een verduisterde ruimte te testen. Zo kunnen ook donkere beeldpartijen nauwkeurig beoordeeld worden.

Testbeeld

Voorbereiding:

Voor een representatief testresultaat moet uw monitor voor de test opgewarmd zijn (idealiter 30 minuten). Daarnaast moet u het scherm reinigen voor de test, om te voorkomen dat stof op de monitor door de lichtreflectie eruit ziet als een pixelfout.