Software voor creatieve professionals

Quick Color Match

Met Quick Color Match-software wordt het complexe kleurenbeheerproces voor het afdrukken met inkjetprinters voor thuisgebruik heel eenvoudig.

Product afbeelding Quick Color Match

Adobe, Canon, Epson en EIZO

Krachten gebundeld voor een sterke oplossing

QCM-partner

In enkele muisklikken

Snel en eenvoudig kleurenbeheer

Dit zijn de stappen in het kleurenbeheer die Quick Color Match vereenvoudigtv

1. Instellen van de monitor

Nadat u een foto naar Quick Color Match hebt gesleept, regelt de software automatisch de waarden voor witpunt, helderheid, gamma en de kleurruimte (Adobe RGB) van de ColorEdge-monitor, en worden deze instellingen opgeslagen in een profiel in het besturingssysteem.

2. Instellen van de fotobewerkingssoftware

Daarna opent Quick Color Match de foto in de bewerkingssoftware (we raden Photoshop CC aan) en wordt het afdrukvoorbeeld voor de aangesloten printer en het geselecteerde papier gegenereerd. Zo kan de gebruiker direct zien wat het resultaat van de foto op het geselecteerde papier is.

3. Instellen van de printer

Wanneer de foto klaar is, wordt de foto door Quick Color Match naar de afdrukinvoegtoepassing Epson Print Layout of Canon Print Studio Pro gestuurd en worden de door EIZO aanbevolen kleurinstellingen geselecteerd. De gebruiker hoeft nu alleen nog maar te beslissen hoe groot de foto moet worden afgedrukt en hoe breed de rand moet zijn.

4. Beoordelen van de foto

Een correcte verlichting is cruciaal om de weergave op de monitor en het afdrukresultaat met elkaar te kunnen vergelijken. We raden aan een lichtbron met een gedefinieerde lichttemperatuur (Normlicht) van 5000 of 6500 Kelvin te gebruiken. Deze waarde moet ook in de instellingen van Quick Color Match als witpuntwaarde van de monitor worden ingesteld. Zo wordt gewaarborgd dat de afdruk en de weergave overeenkomen.

EIZO ColorNavigator of Quick Color Match?

Welke software is de juiste keuze voor jouw workflow?

Quick Color Match is door EIZO ontwikkeld in samenwerking met Adobe, Canon en Epson. In nauwe samenwerking met deze toonaangevende ondernemingen in de creatieve sector heeft EIZO snelle en eenvoudige software ontwikkeld voor het afdrukken van foto's op inkjetprinters voor thuisgebruik.

Met slepen-en-neerzetten geeft u in Quick Color Match alle vereiste instellingen voor de monitor, bewerkingssoftware en printer op. Voor het snel en eenvoudig afstemmen van de weergave op de monitor op het afdrukresultaat.

Zelfs de beste computerhardware kan kleuren niet correct weergeven als de instellingen van de hardware niet afgestemd zijn op die van de software. De instellingen van de monitor, fotobewerkingssoftware en printer moeten allemaal overeenkomen. Als een van deze instellingen niet klopt, komt de weergave op de monitor niet overeen met het uiteindelijke afdrukresultaat.

Met Quick Color Match hoeft de gebruiker alleen nog het te gebruiken papier te selecteren: de software past de kleureninstellingen aan zodat de gebruiker met slechts enkele muisklikken de weergave op de monitor kan aanpassen aan het afdrukresultaat.

ColorNavigator

ColorNavigator is software voor het kalibreren van monitoren / een professioneel programma dat talloze instellingsopties biedt voor hardwarekalibratie van ColorEdge-monitors. ColorNavigator is enerzijds voor beginners gemakkelijk te gebruiken, maar kan anderzijds ook complexe kalibratieprocessen aan. De instellingen van de fotobewerkingssoftware of de printer hebben geen invloed op ColorNavigator.

Quick Color Match

Quick Color Match regelt alle instellingen voor kleurenbeheer van het fotobewerkingsproces bij het afdrukken op een inkjetprinter voor thuisgebruik. Zo kunnen zelfs die gebruikers die nog niet erg bekend zijn met kleurenbeheer snel en eenvoudig de weergave op de monitor afstemmen op het afdrukresultaat. Ook Quick Color Match biedt de mogelijkheid de monitor regelmatig te kalibreren.

Technische gegevens

COMPATIBELE BESTURINGSSYSTEMEN

 

Mac

macOS Sonoma (14) / macOS Ventura (13) / macOS Monterey (12) / macOS Big Sur (11, M1) / macOS Big Sur (11, Intel) / macOS Catalina (10.15) / macOS Mojave (10.14)

Windows

Windows 11 / Windows 10* (64-bit) * The ARM-based Windows 10 is not supported

ONDERSTEUNDE MONITOREN

 

COLOREDGE-MODELLEN

Een volledige lijst met monitoren die door Quick Color Match worden ondersteund , vindt u op de website van EIZO Global.

PRINTERS

 

CANON-PRINTERS

PIXMA PRO-1, PIXMA PRO-10, PIXMA PRO-10S, PIXMA PRO-100, PIXMA PRO-100S, imagePROGRAF PRO-1000

EPSON-PRINTERS

SC-P400, SC-P600, SC-P700, SC-P800, SC-P900, Series, Stylus Photo R2000, Stylus Photo R3000

AFDRUKINVOEGTOEPASSING

 

CANON-AFDRUKINVOEGTOEPASSING

Print Studio Pro vanaf versie 2.2.0

EPSON-AFDRUKINVOEGTOEPASSING

Epson Print Layout vanaf versie 1.3.5

Software voor beeldbewerking

 

Aanbevolen Software voor beeldbewerking

Adobe Photoshop CC / CS6

Compatibel met Canon Print Studio Pro *

Adobe Photoshop Lightroom Classic, Adobe Photoshop Elements, Canon Digital Professional

Compatibel met Epson Print Layout *

Adobe Photoshop Lightroom Classic, Adobe Photoshop Elements, Nikon NX Studio, Nikon ViewNX-i

* Startup and color settings for these software must be done manually. The color is matched using the print plugin software instead of the retouch software window.

Papier

 

Canon-Papier

Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy, Photo Paper Pro Luster, Photo Paper Pro Premium Matte, Photo Paper Plus Semi-Gloss, Matte Photo Paper

Epson-Papier

Premium Glossy, Semigloss, Premium Luster, Archival Matte, Matte, Velvet Fine Art Paper, UltraSmooth Fine Art Paper

Ilford-Papier

Gold Fibre Silk, Gold Fibre Gloss, Smooth Cotton Rag, Textured Cotton Rag, Smooth Pearl, Smooth Gloss

Pictorico-Papier

Pro Hi-Gloss White Film, Pro Hi-Gloss Photo Paper, Pro Semi-Gloss Paper, Pro Cotton Paper, Pro Soft-Gloss Paper, Pro Design Paper Plus, GEKKO Blue

Hahnemühle-Papier

FineArt Baryta, Photo Rag Baryta, Photo Rag, Photo Rag Bright White, Photo Rag Ultra Smooth, German Etching, Photo Luster, Photo Matt Fibre

Sihl-Papier

Metallic Pearl High Gloss Photo Paper 290, High Gloss Photo Paper 300, Lustre Photo Paper 300, Lustre Photo Paper Duo 300, Satin Baryta Paper 295, Smooth Matt Cotton Paper 320, Textured Matt Cotton Paper 320

Tecco-Papier

PHOTO PM230 Matt, PHOTO PL285 Luster, PHOTO PUW285 Glossy Ultra White, PHOTO PFR220 DUO Fine Art Rag, PHOTO GB330 Galleryboard, PHOTO BT270 Baryt, PHOTO BMT275 Baryt Matt

Isewashi Photo

Yukiiro, Torinoko, Basewo, KiyoraBasewo

Tesuki Isewashi

Oonaosi, Mitumata, Husho

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Datasheet - Quick Color Match

PDF | 654 KB

Quick Color Match Guide

(Engels)

PDF | 3 MB

Software

Quick Color Match

Quick Color Match vereenvoudigt de workflow voor kleurbeheer bij het printen van inkjet thuis.