Chart Table Monitor

MDU5501WT DuraVision

55-inch Chart Table Monitor met 4K UHD resolutie en intelligente multi-touch interface voor routeplanning en navigatie op zee.

  • 139 cm (54,6")
  • 3840 x 2160 (4K UHD)
  • VA
Product afbeelding MDU5501WT DuraVision

Beeldkwaliteit

Nauwkeurigheid, helderheid, contrast en scherpte

Alle ruimte om efficiënt te werken

Het grote scherm van 55 inch biedt schippers alle ruimte om belangrijke nautische gegevens van verschillende bronnen op één plaats weer te geven. De beelden worden pixel voor pixel in 4K UHD (3840 × 2160) weergegeven voor nauwkeurige observaties.

Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandigheden

Geschikt voor gebruik overdag én 's nachts: Dankzij het grote dimbare bereik van minder dan 1 cd/m2 tot 610 cd/m2 is de monitor perfect geschikt voor wisselende lichtomstandigheden. Zo kunt u de helderheid van de monitor bij elke omgevingsbelichting optimaal instellen en is de monitor ook in donkere ruimtes probleemloos te gebruiken.

ImageQuality_WideDimmingRange.jpg

Gekalibreerd conform ECDIS

De instellingen voor helderheid, gamma en RGB-kleuren worden in de fabriek gekalibreerd, zodat de kleurweergave van de monitor gegarandeerd voldoet aan de hoge specifieke ECDIS-vereisten. De monitor voldoet aan IEC 61174, IEC 62288 en IEC 62388, de internationale normen voor ECDIS-systemen en RADAR-toepassingen.

ECDIS_Charttable.jpg

De formele goedkeuringsdatums voor de normen kunnen afwijken. Neem contact op met EIZO voor de goedkeuringsdatum conform IEC 61174.

ECDIS-indicator

Als de helderheid en kleurinstellingen voldoen aan de vereisten van ECDIS, licht voor op de monitor een speciale ECDIS-indicator op. Als de instellingen van de monitor zo worden aangepast dat de helderheid niet langer voldoet aan de ECDIS-standaard, dooft de indicatorlamp automatisch.

ECDIS-Indicator.jpg

Touch functionaliteit

Bediening met vinger of touchpen

Projectief capacitief multi-touch scherm voor routeplanning

Het DuraVision MDU5501WT is uitgerust met een bijzonder robuuste en betrouwbare projectieve capacitieve aanraaktechnologie. De monitor kan worden bediend met de vinger of met een speciale stylus.

De ruimte 55-inch kaartmonitor is een praktisch alternatief voor papieren kaarten. Dankzij de goedkeuring door de belangrijkste classificatiebureaus is hij optimaal geschikt voor ECDIS, radarsystemen, commandobruggen en andere toepassingen.

Touchscreen-route-planning_Charttable.jpg

Multi-touch screen met robuust bedieningsoppervlak

De monitor kan tot 10 aanrakingen tegelijkertijd verwerken, zodat meerdere bemanningsleden er gelijktijdig mee kunnen werken. Daarbij kan de monitor een handpalm onderscheiden van een vinger, zodat gebruikers ontspannen met hun hand of zelfs hun gehele arm over de kaart kunnen leunen zonder dat dit onbedoeld als input gelezen wordt.

Touch_Multi-touch.jpg

Besturing van de touchdetectie

Gebruikers kunnen de touchdetectie eenvoudig in- en uitschakelen met twee handig toegankelijke knoppen aan twee zijden van de monitor.

Touch-detection_Charttable.jpg

Vloeistofdetectie

Om te voorkomen dat gemorste vloeistoffen door de monitor als input worden gelezen, heeft EIZO een functie ontworpen die dit herkent. In dat geval wordt de touchbediening automatisch uitgeschakeld, totdat de gemorste vloeistof van het monitoroppervlak is verwijderd.

Afstotende coating tegen vingerafdrukken

Het oppervlak van de DuraVision MDU5501WT is voorzien van een afstotende coating, die ervoor zorgt dat vingerafdrukken van de schermaanraking minimaal zichtbaar zijn.

Fingerprint-resistance_Charttable.jpg

Speciale stylus

De speciale touchstylus en houder van EIZO worden meegeleverd met de monitor.

Dedicated-Stylus.jpg

Comfortabele bediening

Uitrusting om comfortabel te werken

Compleet vlak tafelontwerp

De monitor kan horizontaal worden gelegd en heeft een volledig vlak oppervlak, zodat hij ook dienst kan doen als kaartentafel als de bemanning af en toe terugvalt op papieren kaarten. De brede buitenrand van de monitor biedt plaats om voorwerpen neer te zetten of over de kaart te leunen, zonder dat de handen dan het zicht belemmeren.

Fully-flat-table-design.jpg

Alles in één oogopslag

Picture-in-Picture en Picture-by-Picture

Met de functie Picture-in-Picture (PiP) kan een tweede signaalbron worden weergegeven in een apart klein schermgedeelte op de monitor. Hierdoor kunnen twee toepassingen met navigatiegegevens tegelijkertijd worden bekeken.

Met de Picture-by-Picture (PbP)-modus kunt u onafhankelijk tot twee afzonderlijke signaalbronnen naast elkaar bekijken, zoals radar- en navigatie-informatie.

EIZO Screen Rotator

De EIZO Screen Rotator is een gratis softwaretoepassing waarmee u de scherminhoud letterlijk binnen een handomdraai 180° kunt draaien. Dit is handig als meerdere bemanningsleden de kaart bekijken vanaf verschillende kanten van de tafel. (Alleen ondersteund door Windows-besturingssystemen.)

Download EIZO Screen Rotator

Screen-Rotator_Charttable.jpg

Aansluitings­mogelijkheden

Beste connectiviteit

Monitorbesturing

De DuraVision MDU5501WT is voorzien van een reeks communicatie-interfaces voor de besturing van de monitor op afstand, bijvoorbeeld voor aanpassing van de helderheid of het in- of uitschakelen: RS232C, USB, RS485, RJ45 (ethernet) en een speciale poort (uitgebreid toetsenbord).

Monitor-Control_Charttable.jpg

Verschillende voedingsaansluitingen

De monitor is voorzien van verschillende voedingsaansluitingen om in uiteenlopende omgevingen te kunnen worden geïnstalleerd en werkt zowel op gelijkstroom als op wisselstroom.

Duurzaamheid

En betrouwbaarheid

Beschermingsgraad

De monitor is gebouwd om te worden gebruikt onder zware maritieme omstandigheden en voldoet aan de voorwaarden met betrekking tot temperatuur, vochtigheid en trillingen, zoals die zijn gedefinieerd in IEC 60945, de internationale norm voor maritieme apparatuur en systemen voor navigatie en radiocommunicatie. De voorkant van de monitor heeft beschermingsklasse IP65 en is dus bestand tegen stof en waterstralen met lage druk.

Protection_Charttable.jpg

Goedkeuring voor maritieme classificaties

De monitor voldoet aan de vereisten van de belangrijkste maritieme classificaties, met goedkeuringen voor LR (Groot-Brittannië), DNV (Noorwegen/Duitsland), ABS (Verenigde Staten), NK (Japan) en EU RO MR.

Warranty-reliability_Maritime-classifications.jpg

Drie jaar garantie

EIZO biedt drie jaar garantie. Wij kunnen dit bieden dankzij een ingenieus productieproces, dat is gebaseerd op een eenvoudige succesformule: doordachte en innovatieve techniek, gefabriceerd met high-end-materialen.

3_years_garantie_across_NL.jpg

24/7 gebruik

De MDU5501WT is gebouwd voor 24-uurs gebruik en maximale betrouwbaarheid.

Warranty-reliability_24-7.jpg

Duurzaamheid

Milieu- en sociaal bewuste productie

Maatschappelijk verantwoorde productie

De MDU5501WT wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Sustainability_Production.jpg

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere MDU5501WT wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieu- en energiebeheersysteem conform ISO 14001 en ISO 50001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Duurzaam en met een lange levensduur

De MDU5501WT is ontwikkeld voor een lange gebruikslevensduur – in het algemeen veel langer dan de garantieperiode. Vervangende onderdelen blijven nog vele jaren beschikbaar, nadat de monitor uit productie is genomen. De volledige gebruikslevensduur houdt rekening met de effecten op het milieu, omdat duurzaamheid en reparatiemogelijkheden de natuurlijke hulpbronnen beschermen en daarmee ook het milieu. Bij het ontwerp van de MDU5501WT hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen, en een zorgvuldige verwerking in de productie.

Sustainability_Sustainable-durable.jpg

Opmerking

De voet voor de kaartentafel is niet inbegrepen bij de monitor.

Technische gegevens

Algemeen
Artikelnr.
MDU5501WT
Behuizingskleur
Zwart
Toepassingsgebied Industrie
Productlijn DuraVision
Toepassingsgebied Maritieme toepassingen
Scherm
Diagonaal [in inch] 54,6
Diagonaal [in cm] 139
Formaat 16:9
Zichtbare beeldgrootte (breedte x hoogte) [in mm] 1209,6 x 680,4
Ideale en aanbevolen resolutie 3840 x 2160 (4K UHD)
Pixelafstand [in mm] 0,315 x 0,315
Panel technologie VA
Max. kijkhoek horizontaal 178
Max. kijkhoek verticaal 178
Weergavekleuren of grijswaarden 16,7 miljoen kleuren (DVI, 8 bit), 16,7 miljoen kleuren (DisplayPort, 8 bit), 16,7 miljoen kleuren (HDMI, 8 bit)
Max. helderheid (standaard) [in cd/m²] 610
Max. darkroomcontrast (standaard) 4000:1
Reactietijd grijs-grijs overgang (standaard) [in ms] 8
Backlight LED
Functies en bediening
24/7 gebruik
Geïntegreerde voeding
Touchscreen
Touch technologie Project Capacitive (PCAP)
Touch-compatibel besturingssysteem Windows 8.1 (64-bit/32-bit), Windows 11, Windows 10
Touch punten 10
Aansluitingen
Touch aansluiting USB
Signaalingangen HDMI (HDCP 1.4/2.2), DisplayPort (HDCP 1.3), DVI-D (HDCP 1.4)
USB-specificatie USB 2
USB-upstream-poorten 1 x type B
USB-downstream-poorten 2x type A
Grafisch signaal DVI Single Link (TMDS), DisplayPort, HDMI (RGB, YUV)
Controle interface RS-485, ECOM, Modbus, RS-232C, USB-Protocol
Energie informatie
Frequentie DisplayPort: 31 - 135 kHz / 29 - 61 Hz HDMI: 31 – 135 kHz / 29 – 61 Hz DVI-D: 31 – 75 kHz / 59 – 61 Hz
Maximaal energieverbruik [in watt] 199 (DC) / 195 (AC)
Energieverbruik als netschakelaar is uitgeschakeld [in watt] 0
Voeding AC 100-240 V, 50/60 Hz; DC 24 V
Afmetingen & gewicht
Afmetingen (zonder voet) (breedte x hoogte x diepte) [in mm] 1334 x 888 x 120,6
Gewicht (zonder voet) [in kg] 71.7
Technische tekening (PDF) Technische tekening (PDF)
Certificering & normen
IP-classificatie/beschermingsklasse IP65 (rear IP22)
Bedrijfstemperatuur -15 - 55 °C / 10 - 90 % (R.H., non condensing)
Compass Safe Distance Standard compass: 2,65 m, Steering compass: 1,70 m
Certificering Ship Classification: NK (Japan), LR (UK), ABS (US), DNV (Norway / Germany), CE, UKCA, CB, RoHS, WEEE, EU RO MR, IEC60945, IEC61174, IEC62288, IEC62388
Software & Accessoires
Meegeleverde accessoires Touch pen incl. houder, Beknopte handleiding
Garantie
Garantieperiode 3 jaar

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Handleiding - MDU5501WT

Datasheet - MDU5501WT

PDF | 8 MB

Product afbeeldingen MDU5501WT

ZIP | 2 MB

Software

Stuurprogramma - MDU5501WT

Monitortest

Met behulp van door EIZO zelf ontwikkelde software kunt u snel en eenvoudig de eigenschappen en instellingen van uw eigen monitoren testen.

Veelgestelde vragen

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.

Nee, u hoeft geen stuurprogramma te installeren. De monitoren worden gedetecteerd via de signaalkabel en vervolgens geïnstalleerd als standaard of Plug&Play-monitor.

Hierover kunnen wij helaas geen eenduidige uitspraak doen. Wat grafische kaarten betreft is het belangrijk dat het uitgangssignaal digitaal is en dat de maximale resolutie van uw monitor wordt ondersteund.

Dit is een digitaal signaalcoderingssysteem dat wordt gebruikt als kopieerbeveiliging voor digitale inhoud als video, muziek, enz. De overdracht van digitale inhoud wordt beschermd door de inhoud aan afzenderszijde te versleutelen, via een DVI-uitgang te verzenden en aan ontvangerszijde weer te decoderen. Digitale inhoud kan echter niet worden weergegeven wanneer de apparatuur voor verzenden en ontvangen niet allebei ondersteuning voor HDCP bieden.

Monitoren beschikken over miljoenen beeldelementen die elk afzonderlijk een oppervlakte hebben van minder dan één honderdste vierkante millimeter. In deze elementen kunnen fouten optreden als gevolg van voortdurend in- en uitschakelen. De zichtbaarheid van zo'n fout hangt voornamelijk af van de omgeving rond de betreffende pixel. In een goed verlichte omgeving zijn niet-oplichtende pixels bijna niet waar te nemen. Wat betreft het optreden van pixelfouten is elk LCD-scherm uniek.
Om een duidelijke indicatie te geven van het aantal pixelfouten dat door EIZO als ontoelaatbaar wordt beschouwd, worden beeldschermen van EIZO gecontroleerd in overeenstemming met internationaal erkende normen. Gemiddeld genomen over blijft het aantal pixelfouten zelfs ver onder de gestelde tolerantiewaarden. LCD-modellen die deze test niet met goed gevolg doorlopen, worden door EIZO niet uitgeleverd.  Afhankelijk van het model hebben EIZO-monitoren een zero-pixel-error-garantie voor volledige oplichtende subpixels (Deelelementen van beeldschermen ISO 9241-307). Geldigheidsduur: zes maanden vanaf de aanschafdatum.

Reparaties en procedure rond de EIZO on-site omruilservice wordt uitgevoerd en afgehandeld door onze servicepartner UNISERV GmbH.

UNISERV GmbH
Rudolf-Diesel-Straße 28
24558 Henstedt-Ulzburg

Bij vragen kunt u kosteloos contact opnemen via onze hotline op telefoonnummer +31 (0)40-76.00.376.
Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 16:30u.
Indien reparaties buiten de garantie vallen, ontvangt u een schatting van de reparatiekosten.

Garantie & Reparatieservice

Sinds de inwerkingtreding van de Duitse wet aangaande elektrische en elektronische apparatuur (ElektroG) op 24 maart 2006 mogen monitoren niet meer worden weggegooid als huisafval. Monitoren moeten op een milieuvriendelijke manier worden verwijderd. En dit geldt ook voor de apparatuur van EIZO.

Particuliere consumenten kunnen oude monitoren eenvoudig afgeven bij een lokaal inzamelpunt. Dit kan kosteloos. Vraag uw gemeente waar zich het dichtstbijzijnde inzamelpunt bevindt.

Als u een zakelijk gebruiker bent, kunt u contact opnemen met EIZO.

Hiervoor kunt u contact opnemen met onze servicepartner:

UNISERV GmbH
Rudolf-Diesel-Straße 28
24558 Henstedt-Ulzburg

Gratis service-Hotline, tel. +31 (0)40-76.00.376. Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 16:30u.

Garantie & Reparatieservice

De letters die worden vermeld achter de cijferreeks hebben de volgende betekenis:

  • BK: Behuizingskleur: Zwart
  • GY: Behuizingskleur: Grijs
  • WT: Behuizingskleur: Wit

De meeste monitoren van EIZO zijn uitgerust met twee of meer signaalingangen. Via een knop vooraan op de monitor kunt u probleemloos heen en weer schakelen tussen 2 of meer computers. Bij apparaten met een KVM-switch (KVM staat voor keyboard, video & mouse) schakelt zelfs de USB-hub over naar de betreffende computer.

10 van 21 FAQ's worden weergegeven

Garantie

EIZO biedt een garantie van maximaal vijf jaar, maar voor sommige producten geldt een andere garantietermijn. De exacte garantietermijnen voor elk product vindt u in de bovenstaande garantievoorwaarden, in het gegevensblad of op de internationale EIZO-website. De lange garantietermijnen worden mogelijk gemaakt door een hoogontwikkeld productieproces dat is gebaseerd op een eenvoudig succesprincipe: geavanceerde en innovatieve monitortechnologie, vervaardigd van hoogwaardige materialen. Voor u betekent de 5 jaar garantie een hoge mate van investeringszekerheid en besparing op vervolgkosten (total cost of ownership), die zonder garantieservice bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties zouden ontstaan.

  • Innovatief serviceconcept van EIZO, dat maatstaven zet en inspeelt op de trend naar langere afschrijvingstermijnen. Veiligheid die overtuigt en waarop u kunt rekenen.
  • Eersteklas materiaal en zorgvuldige verwerking zorgen voor de buitengewone levensduur en maken zo lange garantietermijnen mogelijk.
  • Vervolgkosten die zonder garantieservice zouden ontstaan, bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties, worden vermeden en leiden tot optimale kostentransparantie (Total Cost of Ownership (TCO)).
Details van de EIZO-garantieservices