Beeldkwaliteit

Het is niet eenvoudig om een monitor te bouwen met een hoge nauwkeurigheid, helderheid, contrast en scherpte. We ontwikkelen onze monitortechnologie continu verder, maken gebruik van high-end-materialen en vertrouwen op een zorgvuldige fabriekskalibratie van iedere monitor. Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op een uitstekende beeldweergave.

Alle ruimte om efficiënt te werken

Het grote scherm van 55 inch biedt schippers alle ruimte om belangrijke nautische gegevens van verschillende bronnen op één plaats weer te geven. De beelden worden pixel voor pixel in 4K UHD (3840 × 2160) weergegeven voor nauwkeurige observaties.

Uitstekende zichtbaarheid

Door het grote dimbereik van minder dan 1 cd/m2 tot een maximale helderheid van 610 cd/m2 kunnen gebruikers de monitor overdag en 's nachts altijd instellen voor perfecte zichtbaarheid.

Hohe Sichtbarkeit
Dimmen conform ECDIS: 400 cd/m2
calibrated for ECDIS
De formele goedkeuringsdatums voor de normen kunnen afwijken. Neem contact op met EIZO voor de goedkeuringsdatum conform IEC 61174.
Gekalibreerd conform ECDIS

De instellingen voor helderheid, gamma en RGB-kleuren worden in de fabriek gekalibreerd, zodat de kleurweergave van de monitor gegarandeerd voldoet aan de hoge specifieke ECDIS-vereisten. De monitor voldoet aan IEC 61174, IEC 62288 en IEC 62388, de internationale normen voor ECDIS- en RADAR-toepassingen. 

ECDIS-indicator

Als de helderheid en kleurinstellingen voldoen aan de vereisten van ECDIS, licht voor op de monitor een speciale ECDIS-indicator op. Als de instellingen van de monitor zo worden aangepast dat de helderheid niet langer voldoet aan de ECDIS-standaard, dooft de indicatorlamp automatisch. 

ECDIS indicator

Intuïtieve multi-touch bediening

Met onze intelligente en intuïtieve multi-touch bedieningsfuncties is het instellen, regelen en dagelijks gebruik uiterst handig en eenvoudig. 

multitouch screen
Projectief capacitief multi-touch scherm voor routeplanning

Het DuraVision MDU5501WT is uitgerust met een bijzonder robuuste en betrouwbare projectieve capacitieve aanraaktechnologie. De monitor kan worden bediend met de vinger of met een speciale stylus. 

De ruimte 55-inch kaartmonitor is een praktisch alternatief voor papieren kaarten. Dankzij de goedkeuring door de belangrijkste classificatiebureaus is hij optimaal geschikt voor ECDIS, radarsystemen, commandobruggen en andere toepassingen. 

Multitouch-interface

De monitor kan tot 10 aanrakingen tegelijkertijd verwerken, zodat meerdere bemanningsleden er gelijktijdig mee kunnen werken. Daarbij kan de monitor een handpalm onderscheiden van een vinger, zodat gebruikers ontspannen met hun hand of zelfs hun gehele arm over de kaart kunnen leunen zonder dat dit onbedoeld als input gelezen wordt. 

Multitouch interface
Touch buttons
Besturing van de touchdetectie

Gebruikers kunnen de touchdetectie eenvoudig in- en uitschakelen met twee handig toegankelijke knoppen aan twee zijden van de monitor.

Vloeistofdetectie

Om te voorkomen dat gemorste vloeistoffen door de monitor als input worden gelezen, heeft EIZO een functie ontworpen die dit herkent. In dat geval wordt de touchbediening automatisch uitgeschakeld, totdat de gemorste vloeistof van het monitoroppervlak is verwijderd.

Fingerprint resistance
Afstotende coating tegen vingerafdrukken

Het oppervlak van de DuraVision MDU5501WT is voorzien van een afstotende coating, die ervoor zorgt dat vingerafdrukken van de schermaanraking minimaal zichtbaar zijn. 

Speciale stylus

De speciale touchstylus en houder van EIZO worden meegeleverd met de monitor. 

Dedicated Stylus

Handige bediening

Uitrusting voor comfortabel werken. Met onze intelligente en intuïtieve bedieningsfuncties is het instellen, regelen en dagelijks gebruik uiterst handig en eenvoudig.

Fully flat design
Compleet vlak tafelontwerp

De monitor kan horizontaal worden gelegd en heeft een volledig vlak oppervlak, zodat hij ook dienst kan doen als kaartentafel als de bemanning af en toe terugvalt op papieren kaarten. De brede buitenrand van de monitor biedt plaats om voorwerpen neer te zetten of over de kaart te leunen, zonder dat de handen dan het zicht belemmeren.

Picture-in-Picture en Picture-by-Picture: alles in één oogopslag

Met de functie Picture-in-Picture (PiP) kan een tweede signaalbron worden weergegeven in een apart klein schermgedeelte op de monitor. Hierdoor kunnen twee toepassingen met navigatiegegevens tegelijkertijd worden bekeken. 

Met de Picture-by-Picture (PbP)-modus kunt u onafhankelijk tot twee afzonderlijke signaalbronnen naast elkaar bekijken, zoals radar- en navigatie-informatie.

Screen Rotator
Alleen ondersteund door Windows-besturingssystemen.
EIZO Screen Rotator

De EIZO Screen Rotator is een gratis softwaretoepassing waarmee u de scherminhoud letterlijk binnen een handomdraai 180° kunt draaien. Dit is handig als meerdere bemanningsleden de kaart bekijken vanaf verschillende kanten van de tafel.

EIZO Screen Rotator download

Verbindingsdiversiteit

Flexibeler werken dankzij speciale verbindingsdiversiteit. Om u in staat te stellen de DuraVision monitoren eenvoudig en gemakkelijk te integreren in uw omgeving en workflows, rusten we ze uit met een verscheidenheid aan aansluitingen.

Monitor control
Monitorbesturing

De DuraVision MDU5501WT is voorzien van een reeks communicatie-interfaces voor de besturing van de monitor op afstand, bijvoorbeeld voor aanpassing van de helderheid of het in- of uitschakelen: RS232C, USB, RS485, RJ45 (ethernet) en een speciale poort (uitgebreid toetsenbord). 

Verschillende voedingsaansluitingen

De monitor is voorzien van verschillende voedingsaansluitingen om in uiteenlopende omgevingen te kunnen worden geïnstalleerd en werkt zowel op gelijkstroom als op wisselstroom.

AC/DC

Duurzaamheid en betrouwbaarheid

Door onophoudelijk onderzoek te doen en door de ontwikkeling van hoogwaardige bouwmaterialen en innovatieve technologieën produceert EIZO monitoren die uitblinken door hun kwaliteit en absolute betrouwbaarheid.

Protection
Beschermingsgraad

De monitor is gebouwd om te worden gebruikt onder zware maritieme omstandigheden en voldoet aan de voorwaarden met betrekking tot temperatuur, vochtigheid en trillingen, zoals die zijn gedefinieerd in IEC 60945, de internationale norm voor maritieme apparatuur en systemen voor navigatie en radiocommunicatie. De voorkant van de monitor heeft beschermingsklasse IP65 en is dus bestand tegen stof en waterstralen met lage druk. 

Goedkeuring voor maritieme classificaties

De monitor voldoet aan de vereisten van de belangrijkste maritieme classificaties, met goedkeuringen voor LR (Groot-Brittannië), DNV GL (Noorwegen/Duitsland), ABS (Verenigde Staten) en NK (Japan). 

Approval classification
De formele goedkeuringsdatums voor de classificaties kunnen afwijken.
Langlebige Zuverlässigkeit
Langdurige betrouwbaarheid

De DuraVision MDU5501WT is bedoeld voor 24 uur gebruik per dag en wordt geleverd met drie jaar fabrieksgarantie, voor langdurige betrouwbaarheid.

Duurzaamheid

Een maatschappelijk verantwoorde productie, milieuvriendelijkheid en een lange levensduur gelden bij EIZO als de hoekstenen van productkwaliteit. Daarom worden onze producten geproduceerd volgens internationale milieuregelgeving. De lange levensduur spaart natuurlijke hulpbronnen.

Milieuvriendelijke en sociaal bewuste productie

Met de MDU5501WT laat EIZO zien dat beeld- en productkwaliteit hand in hand gaan met een verantwoorde planning, materiaalkeuze en productie. Deze waarde stelt u in staat veilig te investeren in een moderne en betrouwbare oplossing.

Maatschappelijk verantwoorde productie bij EIZO

Maatschappelijk verantwoorde productie

De MDU5501WT wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Meer informatie over verantwoord ondernemen bij EIZO vindt u hier.

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere MDU5501WT wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieumanagementsysteem conform ISO 14001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Milieu- en klimaatvriendelijke monitoren van EIZO
RadiForce sustainability

Duurzaam en met een lange levensduur

De MDU5501WT is gemaakt met het oog op een lange levensduur, waarbij rekening is gehouden met de gehele gebruikscyclus en de impact op het milieu. De monitor gaat in de regel significant langer mee dan de garantieperiode. Vervangende onderdelen zijn beschikbaar tot tien jaar nadat de monitor niet meer wordt geproduceerd. De lange levensduur en de optie om de monitor te repareren, sparen natuurlijke grondstoffen en daarmee ook ons milieu. Bij het ontwerp van de MDU5501WT hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen en een zorgvuldige verwerking in de productie.

De voet voor de kaartentafel is niet inbegrepen bij de monitor.

Referenties

Monitoren in gebruik - wie kiest EIZO en waarom

Lees referenties