De jarenlange ervaring van EIZO met monitoroplossingen voor kleurbeheer in de ColorEdge-productreeks vormen de basis voor de FORIS NOVA. Professionals in media en entertainment werken bijzonder graag met deze EIZO-monitoren voor werk dat absoluut kleurgetrouw moet zijn.

De unieke FORIS NOVA beschikt over een OLED-display van 21,6 inch dat is opgebouwd uit organische lichtdiodes. Het voordeel van de OLED-technologie: iedere afzonderlijke pixel licht zelf op en kan hiervoor nauwkeurig worden aangestuurd. Dit maakt een backlight, zoals in een LCD-paneel, volledig overbodig.

Het resultaat is een extreem krachtige contrastverhouding van 1.000.000:1. Hiermee wordt het mogelijk om details weer te geven die op een gewone monitor vaak verloren gaan, zoals de donkere zwarttinten en genuanceerde lichtpartijen, die een OLED gedifferentieerd afbeeldt. Bovendien ondersteunt de monitor HDR10 en HLG (Hybrid Log Gamma). De weergave met HDR ligt extreem dicht bij de kleurverhoudingen en helderheidsnuances van de natuurlijke omgeving. Voor het menselijk oog levert een HDR-display hierdoor een bijzonder detailrijk en dynamisch beeld. De monitor dekt de BT.2020-kleurruimte voor 80% af en kan ruim 1 miljard kleuren weergeven. In combinatie met de overige weergavekenmerken zorgt dat voor een unieke en intensieve gebruikservaring.

De extreem korte responstijd van 0,04 ms levert bovendien een optimale game-ervaring. Bij het gamen op volledig scherm in 4K/60p- of Full HD-resolutie (1920 x 1080) is de input lag slechts 1,67 ms.

Door het compacte formaat van 21,6 inch werkt de monitor ruimtebesparend en levert tegelijkertijd de ideale grootte om thuis met eersteklas kwaliteit te genieten van games, streaming en entertainment. De aluminium behuizing past perfect bij het bijzonder slanke en intelligente OLED-display. Het oppervlak is afgewerkt met een finish in drie grijstinten, zodat de monitor in iedere omgeving een kwalitatie hoogwaardige uitstraling heeft.

Overige eigenschappen

  1. HDMI-ingangen met ondersteuning voor 4K/60p
  2. USB-laadaansluiting voor digitale mediaplayers, zoals de Fire TV Stick
  3. 3 jaar fabrieksgarantie

Verkrijgbaarheid

De FORIS NOVA is vanaf januari verkrijgbaar in Europa.

Download
  • ZIP
    Product afbeeldingen - NOVA

    ZIP | 484 KB