Beeldkwaliteit

Precisie, helderheid, contrast en scherpte – we ontwikkelen onze monitortechnologie continu verder, maken alleen gebruik van high-end-materialen en vertrouwen op een zorgvuldige fabriekskalibratie van iedere afzonderlijke monitor. Hierdoor kunt u altijd rekenen op een uitstekende beeldweergave.

Excellente beeldkwaliteit voor de kleinste details

Dankzij een hoge resolutie van 2,3 Megapixels (kleuren), een sterke contrastverhouding van 1350:1 en een stabiele helderheid van tot maar liefst 410 cd/m2 biedt de monitor een excellente beeldkwaliteit. Zelfs de kleinste details worden gedifferentieerd weergegeven, onafhankelijk van de kijkhoek van waaruit de monitor wordt bekeken. Dit is een groot voordeel als meerdere artsen het beeldscherm bekijken.

Het MX243W heeft een zogenaamd wide gamut beeldscherm. Dankzij het brede kleurengamma kunnen zeer verzadigde kleurtonen worden weergegeven die niet zichtbaar zijn op conventionele kleuren-LCD's.

Exzellente Bildqualität für feinste Details
Hybrid-Gamma-PXL
Met de Hybrid Gamma PXL-functie wordt onderscheid gemaakt tussen monochrome en kleurenbeelden. Automatisch. Pixel per pixel.
Diagnostiek van monochrome en kleurenbeelden uitvoeren met slechts één monitor

Met de Hybrid Gamma PXL-functie wordt onderscheid gemaakt tussen monochrome en kleurenbeelden. Automatisch. Pixel per pixel. Op die manier ontstaat een hybride display waarop iedere pixel wordt weergegeven met de optimale toonwaarde. Dit garandeert een hoge precisie en betrouwbaarheid.

De MX243W reproduceert veeleisende monochrome opnamen even betrouwbaar als kleurenbeelden van alle mogelijke onderzoeksmethoden. In de praktijk betekent dat een duidelijke efficiëntiewinst, aangezien opnamen van diverse beeldvormende processen met slechts één monitor kunnen worden gediagnositiceerd.

Vermindering van onscherpte

LCD-panels met een hoge helderheid geven afbeeldingen door overbelichting vaak onscherper weer dan het origineel. EIZO biedt daarom een in de monitorhardware geïntegreerde functie voor de vermindering van onscherpte. Deze functie zorgt ervoor dat de details die in de onscherpe randen zijn verdwenen, weer in maximale helderheid op het beeldscherm worden weergegeven.

Eén miljard kleuren dankzij 13-bit-LUT

De kleurweergave gebeurt via een 13-bit-Look-Up-Table (LUT). Bij een DisplayPort-aansluiting kunnen daarvan tot 10 bit worden weergegeven. Dat zorgt voor een resolutie met maximaal 1 miljard kleuren. De voor de diagnose noodzakelijke weergavecurves en detailstructuren zijn daardoor nauwkeurig te herkennen.

Meer zien dankzij breedbeeldformaat

Dankzij de 16:10- of 16:9-verhouding ziet u in het horizontale vlak duidelijk meer dan bij traditionele beeldschermen, bijvoorbeeld als u twee naast elkaar liggende beelden bekijkt.

Gelijkmatige verlichting en zeer zuivere kleuren

De monitor maakt indruk met de zeer zuivere kleuren en gelijkmatige verlichting. Hiervoor zorgt de Digital Uniformity Equalizer (DUE), die onregelmatigheden automatisch pixel voor pixel corrigeert. Grijstinten en kleuren van radiologische en andere medische opnames worden op het gehele beeldscherm correct weergegeven. Dit is onontbeerlijk voor de diagnose.

Backlight-Sensor
Achterkant van het beeldscherm
Constante helderheid tijdens het bedrijf

Een sensor voor de achtergrondverlichting bepaalt continu de luminantie van de monitor. Het voordeel: De ingestelde en gekalibreerde waarden worden enkele seconden na inschakeling al exact weergegeven en blijven gedurende de volledige bedrijfsduur constant. De sensor is onzichtbaar in de monitor geïntegreerd.

Software en bedieningsgemak

De uitrusting om comfortabel te werken. Onze intelligente software en intuïtieve bedieningsfuncties zorgen voor moeiteloos gemak bij de eenvoudige kalibratie, aansturing en het dagelijks gebruik van de RadiForce-diagnosemonitoren.

Consequente borging van de beeldkwaliteit

De optionele EIZO-software RadiCS voor borging van de beeldkwaliteit maakt uitgebreid onderhoud en onderzoek aan monitoren mogelijk. Deze software dekt alle stappen af, van de kalibratie via de overdrachts- en stralingstest tot de archivering. Bij de RadiForce monitoren wordt de basisversie RadiCS LE standaard meegeleverd.

Meer informatie over de RadiCS-gebruiksklasses

Meer informatie over de RadiCS LE-software (meegeleverd)

Meer informatie over de RadiCS-software (apart verkrijgbaar)

RadiCS & RadiNET Pro
RadiCS LE

Helderheid en DICOM®-tonaliteitscurve kunnen met de software RadiCS LE worden gecontroleerd en automatisch volgens de fabrieksinstelling worden gekalibreerd. De optioneel verkrijgbare UX2-sensor wordt hiervoor gebruikt. Ook de kalibratie van andere tonaliteitscurves, zoals CIE, is met RadiCS LE mogelijk.

Innovaties voor uw beeldweergave: de Work & Flow-technologie

Met de toenemende digitalisering van modaliteiten worden radiologen geconfronteerd met een groeiende hoeveelheid informatie op hun scherm. Dankzij de unieke work-and-flow-technologie van EIZO met nieuwe functies die zijn afgestemd op de behoeften van radiologen, wordt de complexiteit van gegevens effectief tegengegaan. Met RadiForce MX243W en de meegeleverde RadiCS-LE-software profiteert u van de Work & Flow-functies.

Meer informatie over de Work-and-Flow functies

Point-and-Focus

Point & Focus: concentratie op het analysebereik

Met de Point & Focus-functie kunt u relevante beeldgebieden snel met de muis of het toetsenbord selecteren en scherpstellen. Door middel van helderheid en grijswaarde worden omringende zones verduisterd, waardoor interessante beeldgebieden beter naar voren komen.

Diagnosecomfort

De monitoren van de RadiForce-serie beschikken over krachtige functies en eigenschappen die artsen meer comfort en efficiency bij de diagnose bieden.

Verlengde gebruiksduur dankzij automatisch uitschakelen

De monitor is voorzien van een functie voor het automatisch uitschakelen van de achtergrondverlichting (Backlight Saver). Daardoor wordt de gebruiksduur verlengd. Net als bij een screensaver worden de leds uitgeschakeld als het beeldscherm niet meer wordt gebruikt. 

De Backlight Saver is onderdeel van de software RadiCS.

Ergonomische voet

De voet maakt het draaien en kantelen van de monitor mogelijk, en het gebruik van de monitor in liggend en staand formaat. De traploze hoogteverstelling begint helemaal onderaan op het tafelblad. Dat garandeert optimale ergonomie, of u nu voor het scherm staat of zit. Hoewel de voet maximaal kan bewegen, staat deze toch altijd volledig stabiel.

Met één druk op de knop wordt de DICOM®-luminantiecurve weergegeven

EIZO meet elke grijstint en past deze nauwkeurig aan, zodat de monitoren af fabriek al aan de DICOM®-standaard voldoen. Het resultaat is een bijzonder consistent scala aan grijswaarden, wat optimaal duidelijke radiologische beelden oplevert.

DICOM
DisplayPort & DVI
Aansluitingen voor twee computers

DisplayPort- en DVI-D-ingang maken de aansluiting van twee beeldsignalen mogelijk. U kunt dus twee computers tegelijkertijd aansluiten. De omschakeling gebeurt automatisch of, indien gewenst, handmatig.

Probleemloze multischermoplossing

Via de signaalin- en uitgang kunt u meerdere RadiForce-monitoren met de DisplayPort-interface aan elkaar koppelen. Zo kunt u multischermoplossingen zeer eenvoudig realiseren, zonder een wirwar aan kabels.

RadiLight
Comfortverlichting van EIZO is vriendelijk voor de ogen

EIZO presenteert de nieuwe RadiLight, een speciale, gebruiksvriendelijke comfortverlichting voor radiologen, die in donkere verslagruimten werken. Het zachte licht achter de monitor voorkomt een overmatige inspanning van de ogen, die zich normaal gesproken snel voor kan doen als de ogen in een donkere omgeving met een licht monitorscherm continu wisselen tussen licht en donker.

Naar de RadiLight

Duurzaamheid

EIZO beschouwt een lange levensduur, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid de belangrijkste componenten van de productkwaliteit. Daarom worden onze producten geproduceerd volgens internationale milieuregelgeving. De lange levensduur spaart natuurlijke hulpbronnen. Met de MX243W demonstreert EIZO dat beeld- en productkwaliteit uitstekend samen kunnen gaan met een maatschappelijk verantwoorde planning, inkoop en productie. Dankzij onze bedrijfswaarden kunt u een veilige investering doen in een moderne, betrouwbare monitor.

Recycling
Milieuvriendelijk gebruik van materialen

Het MX243W bestaat voor ongeveer 19% uit gerecycleerd plastic. Dit vermindert de hoeveelheid plastic afval die in het milieu terechtkomt, bespaart hulpbronnen en stimuleert het hergebruik van materialen - en helpt zo onze ecosystemen in stand te houden.

Milieuvriendelijke verpakking

Voor de verpakking van het MX243W gebruikt EIZO een vulling van cellulose. Het materiaal is gemaakt van gerecycleerd karton en papier, en heeft een veel geringer milieueffect wanneer het wordt weggegooid dan traditioneel polystyreen of plastic.

Eco friendly
Transportvulling polystyreen / cellulose
Maatschappelijk verantwoorde productie bij EIZO
Maatschappelijk verantwoorde productie

De MX243W wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Meer informatie over verantwoord ondernemen bij EIZO vindt u hier.

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere MX243W wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieumanagementsysteem conform ISO 14001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen. 

Milieu- en klimaatvriendelijke monitoren van EIZO
RadiForce sustainability
Duurzaam en met een lange levensduur

De MX243W is gemaakt met het oog op een lange levensduur, waarbij rekening is gehouden met de gehele gebruikscyclus en de impact op het milieu. De monitor gaat in de regel significant langer mee dan de garantieperiode van vijf jaar. Vervangende onderdelen zijn beschikbaar tot zeven jaar nadat de monitor niet meer wordt geproduceerd. De lange levensduur en de optie om de monitor te repareren, sparen natuurlijke grondstoffen en daarmee ook ons milieu. Bij het ontwerp van de MX243W hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen en een zorgvuldige verwerking in de productie.

Garantie

EIZO garandeert een extra lange garantie voor medische monitoren. De EIZO-monitoren bieden de grootst mogelijke investeringszekerheid en vermijden ze tegelijkertijd servicekosten.

5 Jahre Garantie
Vijf jaar garantie

EIZO biedt vijf jaar garantie inclusief on-site omruilservice. Wij kunnen dit bieden dankzij een ingenieus productieproces, dat is gebaseerd op een eenvoudige succesformule: doordachte en innovatieve monitortechniek, gefabriceerd met high-end-materialen.

Advies over grafische kaarten

Voor nauwkeurige diagnoses adviseren wij grafische kaarten die de functies van onze RadiForce-monitoren optimaal ondersteunen.

Voor nauwkeurige diagnoses: EIZO grafische kaart MED-XN51LP

De EIZO grafische kaart MED-XN51LP ondersteunt de eigenschappen, functies en instellingen van het RadiForce MX243W optimaal. Het maakt nauwkeurige rapportage mogelijk en kan meerdere monitoren tegelijk aansturen. EIZO biedt technische ondersteuning en garantieservice voor de grafische kaart.

De specificaties van de MED-XN51LP bekijken

MED-XN51LP

Passende accessoires

Mist u nog iets? Hier vindt u de accessoires die passen bij de MX243W.

RadiCS
RadiCS

De software RadiCS biedt een scala aan tests en automatische correcties, en garandeert daardoor een constante en consequente weergave op alle RadiForce-monitoren.

RadiLight
RadiLight

Comfortverlichting voor verslagruimten - Gemakkelijk te bevestigen lamp voor RadiForce medische LCD-monitoren.

MED-XN51LP
MED-XN51LP

MED-XN51LP, optimale snelheid voor 2D-radiologie

Referenties

Monitoren in gebruik - wie kiest EIZO en waarom
Lees referenties

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over uw product vindt u in ons gedeelte Veelgestelde vragen
Naar Veelgestelde vragen