ColorEdge Referentie

Evely Duis

De perfecte balans vinden

Evely_Duis_Stage_Startseite_2256x1270.png

Fotografe Evely Duis heeft sinds 2018 een studio in Reusel. Daar richt ze zich op onderwerpen als mode-, portret- en reclamefotografie. Ze geeft haar kennis door in workshops en seminars. Lees hier wat voor Evely Duis een perfect plaatje maakt en welke betekenis de grafische monitoren van EIZO hebben voor het werk van de ColorEdge ambassadeur.

Evely_Duis_Teaser_Highlight_1245x830.png

Het werk

Het creëren van beelden is iets waar Evely van houdt. Ze fotografeert niet alleen wat al bestaat, maar ontwikkelt een beeld vanuit haar eigen ideeën. Ze fotografeert al mensen sinds ze begon met fotograferen. Momenteel werkt ze veel met modellen voor campagnes en editorials - een jeugddroom die uitkomt. Naast fotografie is ze ook een veelgevraagd spreker voor masterclasses en workshops. Ze vindt het heerlijk om mensen te inspireren met haar verhaal en kijk op fotografie.

Evely_Duis_Image_2_3000x2000.png

Wat is perfectie?

Evely Duis staat bekend om haar streven naar perfectie en het omzetten van ideeën in realiteit. Haar focus ligt op conceptuele mode- en portretfotografie.

Evely zegt: "Een 'mooie' foto alleen is niet goed genoeg. Het moet de kijker raken, in een verhaal trekken of aan het denken zetten. Mode- en portretfotografie kunnen soms diepgang missen, maar ik probeer een uniek beeld met hart en ziel te creëren. Een tijdloos beeld dat altijd een klein deel van mezelf laat zien. Een kwetsbare kant, een positieve kant, elke foto heeft zijn eigen kant van mij. Het is een samenwerking met het team en hun input."

Evely_Duis_Image_3000x2000.png

Ze vervolgde: "Perfectie is voor mij geen saai beeld. Het is een beeld dat in perfecte balans is. Alles in mijn foto's is zorgvuldig opgebouwd. Van de achtergrond tot de keuze van het model tot de styling, make-up en belichting. Omdat ik over alles heb nagedacht, concentreer ik me op het vinden van de perfecte balans in het beeld. Het is niet zo dat ik de technische details negeer, maar ze zijn zo'n tweede natuur voor me geworden dat ik niet meer bewust hoef na te denken over hoe ik een scherpe en goed belichte foto krijg. Dit gaat hand in hand met het vertrouwen dat ik in mijn apparatuur heb om het beste uit mijn opnamen te halen, zodat ik me kan concentreren op wat ik in de foto zelf zie.

Tijdens het fotograferen zorg ik ervoor dat ik 80-90% van de sfeer die ik wil vastleg in de foto. Hoewel ik veel elementen kan verbeteren in de nabewerking, geef ik er de voorkeur aan om de juiste sfeer te creëren tijdens het fotograferen, zodat het beeld dat ik voor ogen heb al is vastgelegd in het kader."

Evely_Duis_Image_4_3000x2000.png

Ik vertrouw op EIZO

"Voor mij is mijn apparatuur een stuk gereedschap waar ik niet zonder kan. Tijdens mijn shoot heb ik te maken met veel verschillende factoren. Alles moet in één beeld werken. In mijn commerciële werk is het ook heel belangrijk dat de producten er goed uitzien. Ik denk na over de juiste kleur, details in de textuur enzovoort. Ik hoef me dus geen zorgen te maken over mijn apparatuur - die moet me ondersteunen in mijn creatieve proces."

"Als ik probeer de best mogelijke onbewerkte beelden te maken, weet ik dat ik de beste basis heb voor de nabewerking van mijn beelden als ik ze bewerk op mijn EIZO-monitor. Als ik met de EIZO CG2700S werk, kan ik me volledig concentreren op de beelden die ik vastleg. Omdat de monitor een ingebouwde sensor heeft, kan ik mijn scherm eenvoudig kalibreren met de ColorNavigator 7 software. Als je alles hebt ingesteld, kun je instellen dat je elke paar maanden een melding krijgt en je scherm automatisch wordt gekalibreerd. Op die manier hoef ik me er geen zorgen over te maken en weet ik dat mijn kleuren altijd kloppen!

Bij andere monitoren zijn er vaak reflecties en kleurverschillen aan de randen. De EIZO ColorEdge monitoren hebben een mat schermoppervlak en de kleuren zijn in alle hoeken van het scherm hetzelfde. Perfect voor bewerking!

Het schermformaat van 27 inch geeft me de ruimte die ik nodig heb om goed te kunnen werken. Met de nieuwe USB Type-C poort heb ik minder aansluitingen nodig. Bovendien kan ik mijn laptop direct opladen via de kabel tussen het beeldscherm en de computer. De aansluitingen zijn nog slanker dan voorheen.

Het bespaart me veel tijd omdat ik weet dat de kleuren en tinten op mijn scherm altijd kloppen. Of ik nu in mijn studio werk of thuis achter mijn EIZO-monitor zit. Ik voel me veel zelfverzekerder als ik mijn beelden naar een klant stuur."

Evely_Duis_Image_5_3000x2000.png

Over Evely Duis

Evely Duis, geboren in 1994, voltooide haar beide fotografieopleidingen in Antwerpen en Brussel met onderscheiding. Tegenwoordig concentreert ze zich op conceptuele mode- en portretfotografie, maar ze is ook succesvol op het gebied van bedrijfsfotografie.

Lees hier meer over Evely Duis:

Website | Instagram