DuraVision referentie

Navis Engineering

Geïntegreerde touchscreens voor dynamische plaatsbepalingssystemen in schepen

stage-content-Navis.jpg

Hoe kan een schip op één plaats blijven ondanks wind en golven? De oplossing is dynamische positionering (DP). Navis Engineering is een toonaangevend bedrijf op het gebied van DP. Lees meer over zijn dynamische DP-systemen en waarom het bedrijf koos voor de integratie van EIZO touch-monitoren.

DP-systemen op maat

Dynamische positionering (DP) stelt schepen en drijvende platforms in staat om automatisch op dezelfde koers of in exact dezelfde positie te blijven zonder gebruik te maken van ankers of andere vaste ligplaatsen. Navis Engineering is een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van DP-systemen. Het bedrijf, dat in het begin van de jaren 1990 in Finland werd opgericht, heeft nu klanten in de belangrijkste delen van de wereld.

"Wij ontwerpen en produceren dynamische positionerings- en manoeuvreersystemen voor bijvoorbeeld offshore schepen, cruiseschepen, veerboten, werkboten, speciale schepen en superjachten," zegt Evgeny Kottsov, Sales Director bij Navis Engineering.

 

Bediening met joystick

"Dankzij onze touchscreens en het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel hebben we de meest uitgebreide DP-systemen op de markt," zegt Evgeny Kottsov. Het systeem heeft eenvoudige gebruikersinterfaces en een soepele joystickbediening. Dit betekent dat zelfs mensen met beperkte IT-ervaring het systeem kunnen gebruiken.

Image01.jpg

24/7 klantenservice

De DP-systemen van Navis Engineering zijn momenteel in gebruik op meer dan 1.500 schepen over de hele wereld. Dit stelt zeer hoge eisen aan service en ondersteuning. "Ongeacht waar een schip zich bevindt, we moeten snel ondersteuning bieden als er iets gebeurt," zegt Evgeny Kottsov. "Als een schip bijvoorbeeld in de VS onderhoud nodig heeft, kunnen we vanuit Finland een diagnose stellen en het werk regelen. Daarnaast hebben we een wereldwijd servicenetwerk en bieden we ook IT-trainingen aan volgens de laatste IMCA-aanbevelingen."

Het belang van het touchscreen

Het touchscreen speelt een cruciale rol in de DP-systemen van Navis Engineering. Het bedrijf is de eerste ter wereld die geïntegreerde touchscreens gebruikt in zijn DP-systemen. "Je kunt alles met je vingertoppen bedienen - het is sneller en veiliger dan met conventionele monitoren die andere bedienings- en aanwijsapparaten gebruiken," legt Evgeny Kottsov uit. "Omdat het touchscreen elke keer dat de operator het systeem gebruikt wordt gebruikt, moet het absoluut topklasse zijn, zowel qua prestaties als qua veiligheid."

"We hebben een aantal leveranciers van touchscreens getest - EIZO voldoet aan onze zeer hoge eisen, bijvoorbeeld op het gebied van design, gebruiksvriendelijke interfaces, schermdimming en prijs", zegt Evgeny Kottsov. "EIZO voldoet ook aan alle certificeringseisen en biedt service over de hele wereld. Dat is belangrijk, want als er iets met het scherm gebeurt, hebben we snel hulp nodig om de veiligheid niet in gevaar te brengen."

Evgenij Kottsov

NAVIS Engineering

De touchscreens van NAVIS Engineering

  "Navis Engineering heeft gekozen voor de EIZO DuraVision FDS1904T en FDU2603WT monitoren", zegt Ricardo Cancino, maritiem monitorexpert bij EIZO Nordics. De schermen, die verkrijgbaar zijn in formaten tot 55 inch, worden geleverd met 3 jaar garantie voor 24/7 gebruik.