DURAVISION Referentie

Volledig overzicht in productie

EIZO gebruikt eigen IP-decoderoplossingen voor bewaking van productieprocessen

EIZO_stage2.jpg

In de productie voor LCD-monitoren en andere beeldschermoplossingen werden IP-decoderproducten van het bedrijf geïnstalleerd om de productieprocessen te bewaken en de veiligheid van het personeel te garanderen. Dit bracht een aantal voordelen met zich mee.

Voordeel van de installatie: werknemers op afstand beveiligen

Verbetering van de zichtbaarheid in de cleanroom met beperkte toegang

De EIZO-fabriek beschikt over een eigen cleanroom van ISO-klasse 1* waar monitoren met touchschermen en andere gevoelige producten worden vervaardigd. Klasse 1 is de hoogste classificatie van ISO 14644-1, en om de strikte reinheidsnorm te handhaven, mag slechts een klein aantal werknemers in deze ruimte komen. Deze toegangsbeperking bemoeilijkte het toezicht op de productie en de veiligheid van de werknemers binnen.

*ISO 14644-1 klasse 1 specificeert een maximale deeltjesconcentratie van 0,1 micrometer per 1 m3 lucht.

Image1.jpg

Schone kamer van buiten

Image2.jpg

Werken in de cleanroom

Dit is waar de DuraVision FDF4627W-IP van pas komt - deze grote 46-inch IP-decodermonitor werd geïnstalleerd in het kantoor van de productiemanager en maakt bewaking mogelijk zonder de cleanroom te betreden.

Image3.jpg

46" IP decoder monitor in het productie management kantoor

Image4.jpg

"De cleanroom is geen ruimte die we gemakkelijk kunnen betreden en verlaten, dus het is ongelooflijk nuttig voor ons om de productie te kunnen volgen met behulp van de displays op het scherm. Het helpt ons met procesbeheersing."

Yuka Wakabayashi

Leader Manufacturing Department, EIZO Corporation

Voordeel van de installatie: betere zichtbaarheid van onbemande processen voor efficiënte personeelsinzet en veilige werking

Volgen van moeilijke bedrijfsomstandigheden

EIZO maakt bij de productie van monitoren gebruik van een automatisch inspectiesysteem dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (AI).

Production-line-NL.jpg

*Een procedure waarbij de monitor gedurende langere tijd wordt ingeschakeld om een stabiele bedrijfstoestand te bereiken en te verifiëren.

Aangezien het inspectieproces plaatsvindt in een onbemande donkere kamer, kan het productiepersoneel de kamer op geen enkel moment betreden om het proces te controleren. Om dit probleem op te lossen, installeerde EIZO in de inspectieruimte een IP-camera die was aangesloten op de DX0211-IP IP-decoderbox en een 31,5-inch 4K-monitor die buiten de ruimte is gemonteerd. Computerloos, met alleen een LAN-verbinding tussen de camera en de IP-decoderbox, toont de monitor beelden uit de inspectieruimte. Zo kan EIZO afwijkingen in een vroeg stadium opsporen en verhelpen en een probleemloze werking betrouwbaar handhaven.

Image7.jpg

31,5" UHD 4K-monitor biedt zicht op de onbemande inspectieruimte

Voordeel van de installatie: Efficiënte observatie van productieprocessen

Monitoring van procesketens met ruimtelijke scheiding

Geautomatiseerde processen die gebruikmaken van AI vullen de productieprocessen bij EIZO aan. Aangezien zij meestal onbemand zijn, worden IP-decodermonitoren geïnstalleerd bij de bewerkingen die op de geautomatiseerde productiestappen volgen, bijvoorbeeld waar werknemers de producten visueel inspecteren.

Image9.jpg

State-of-the-art geautomatiseerd productieproces

Hoewel de assemblage-, inspectie- en verpakkingsprocessen zich over verschillende verdiepingen uitstrekken, kan het productiepersoneel gemakkelijk de voortgang van het voorgaande proces controleren, de nodige personeelsaanpassingen doorvoeren en doeltreffend reageren op achterstanden, wat allemaal resulteert in een verbeterde productie-efficiëntie.

Image10.jpg

Observatie van automatische processen tijdens de lopende productie

Image11.jpg

Controle van de productielijn op een andere verdieping

Image5.jpg

"De IP-decodermonitoren en de IP-decoderboxen kunnen gemakkelijk bijdragen tot een betere productiebewaking. Wij zijn er trots op onze eigen producten te gebruiken. Het gemak om live videobeelden van IP-camera's te kunnen bekijken door gewoon verbinding te maken via LAN en zonder PC is van onschatbare waarde."

Shinichi Yasukawa

Section Manager Manufacturing Department, EIZO Corporation

Image12.jpg

Hoofdkantoor EIZO in Japan

Het hoofdkantoor van EIZO is gevestigd in de stad Hakusan in Ishikawa, Japan. Hier komen planning, ontwikkeling, kwaliteitscontrole, fabricage en dienst-na-verkoop voor de verschillende productlijnen samen. Dankzij deze unieke integratie kan EIZO gebruikers over de hele wereld hoogwaardige oplossingen bieden.

Knowhow over videobewakingsoplossingen