Monitoren voor medische toepassingen

Hoe u de ideale monitor vindt voor teleradiologie

We geven u tips over waar u op moet letten bij het kiezen van een monitor en de optimale werkomgeving voor radiologische diagnostiek op afstand.

[Translate to Dutch:] monitor for teleradiology

Met teleradiologie kunnen ziekenhuizen inspelen op de groeiende trend om thuiswerken mogelijk te maken voor hun radiologen, zodat ze ook buiten het ziekenhuis diagnoses kunnen stellen. Voor radiologen die op die manier flexibel werken, kan het echter een uitdaging zijn om een goede verslagruimte in te richten: er zijn strenge voorschriften voor medische apparatuur, ze willen natuurlijk optimaal kunnen werken en vaak is het budget ook een factor.

Hierna bespreken we enkele belangrijke aspecten waarop moet worden gelet bij de aanschaf van een monitor voor radiologische telediagnostiek. Zo kunt u ervoor zorgen dat diagnoses via teleradiologie net zo nauwkeurig zijn als in de verslagruimte van het ziekenhuis.

Medische monitoren

Geschiktheid voor radiologische beeldweergave

Als u een werkomgeving wilt inrichten voor teleradiologie, moet de monitor een beeldweergave garanderen die geschikt is om medische beelden te beoordelen. De Amerikaanse Federal Drug Administration verstrekt bijvoorbeeld FDA 510(k)-keuring aan die medische monitoren die voldoen aan de strenge FDA-vereisten voor diagnostisch gebruik. In andere landen zijn er richtlijnen en/of normen van toepassing die bindend zijn. Zo schrijft de Duitse richtlijn voor kwaliteitsbewaking bijvoorbeeld voor dat de norm DIN 6868-157 moet worden toegepast. Monitoren die aan dergelijke strenge normen voldoen, zijn betrouwbaar voor medische beeldweergave in de algemene radiologie en ook voor andere specialismes, waarvoor ze een certificering hebben of waarvoor ze getest zijn door een officiële instantie. Het is van essentieel belang om voor teleradiologie een medische monitor te gebruiken in plaats van een standaard kantoormonitor. U moet er namelijk voor zorgen dat de beeldweergave geschikt is voor medisch gebruik. Op die manier kunt u zowel in de kliniek als thuis betrouwbare diagnoses stellen.

Monitoren voor privégebruik vs. medische monitoren

Monitoren voor privégebruik vs. medische monitoren

Geïntegreerde kalibratiesensor

Consistente en constante beeldweergave volgens de DICOM®-standaard

Een monitor die niet voldoet aan de DICOM®-standaard kan kleuren of grijstinten niet correct weergeven. Dit kan resulteren in het verlies van informatie die relevant is voor de diagnose en als gevolg daarvan mogelijk de patiëntenzorg in gevaar brengen. Om ervoor te zorgen dat een monitor grijstinten correct weergeeft volgens deze standaard, moet deze worden gecorrigeerd door middel van regelmatige kalibratie. Bepaalde medische monitoren van RadiForce zijn uitgerust met een ingebouwde kalibratiesensor die de helderheid en grijstinten meet en vervolgens een kalibratie uitvoert volgens de DICOM®-standaard. Op deze manier wordt een consistente taakgerichte representatie bereikt. Deze sensor werkt automatisch, heeft geen invloed op het gezichtsveld en zorgt ervoor dat teleradiologen veilig en comfortabel kunnen werken.

teleradiology_features_NL.jpg

Beste connectiviteit

USB-C en dockingfunctie

In de context van teleradiologie is het noodzakelijk om taakgerichte beeldweergave te garanderen op mobiele of thuiswerkstations. Wij raden de RadiForce MX317W met USB-C-aansluiting aan om uw werkstation snel en eenvoudig in te stellen. Dankzij de USB-C aansluiting kunt u eenvoudig uw notebook of MacBook aansluiten op de MX317W en van stroom voorzien - naast het grafische en audiosignaal wordt ook het netwerksignaal verzonden via de USB-C kabel.

teleradiology_connectivity.jpg

Een intelligente indeling van de werkplek

Lichte en ruimtebesparende apparatuur

Niet iedere werkplek in de teleradiologie of thuis biedt plaats aan grote hoeveelheden apparatuur. Als u kiest voor een monitor met een ruimtebesparende vormgeving, houdt u uw werkplek overzichtelijk en comfortabel. EIZO beveelt de modellen RadiForce MX317W en MX217-HB aan voor inzet in de teleradiologie. Deze monitoren combineren een slank design met een geïntegreerde voedingsadapter. Dit zorgt voor een overzichtelijk en net bureau. Bovendien zijn de monitoren erg licht en dus gemakkelijk te verplaatsen en eenvoudig op te stellen.

MX317W_ConceptImage_HomeTeleradiology_02.jpg
[Translate to Dutch:] Space-saving and lightweight devices with integrated power supplies

Ruimtebesparende, lichte apparaten met een geïntegreerde voedingsadapter

Comfortabel werken

De perfecte opstelling

Als uw monitor niet goed is opgesteld, kan dat op den duur leiden tot spierspanningen in de schouders en rugpijn. Met een flexibele voet kan de monitorhoogte op verschillende manieren worden ingesteld en kunt u een optimale kanteling en hoek bereiken, zodat u comfortabel kunt werken zonder uw lichaam te verdraaien om het beeld perfect te zien. U werkt hierdoor efficiënter en met meer aandacht.

Grafik_Sitzhaltung.jpg

Voor de allerfijnste details

Resolutie van 8 megapixels

In een thuiskantoor is er niet altijd voldoende ruimte om meerdere monitoren te installeren. Op één enkele monitor die simpelweg niet groot genoeg is of onvoldoende resolutie biedt, kunnen radiologen hun belangrijke werktoepassingen slechts beperkt weergeven. Dat is funest voor de efficiëntie. Een grote monitor, zoals de RadiForce MX317W met een resolutie van 8 megapixels (4096×2160), geeft de details van medische beelden beter en duidelijker weer. Bovendien is het weergavebereik groter, zodat u flexibel met meerdere vensters en toepassingen kunt werken. Het is bijvoorbeeld geen enkel probleem om opnames van CT- en MRI-scans naast elkaar te zetten om ze te kunnen vergelijken.

Grafik_MX317W_4K_Aufloesung.jpg

Beelden comfortabel beoordelen

Work & Flow-technologie

Met de toenemende digitalisering van alle processen groeit ook de hoeveelheid informatie waar radiologen op hun beeldschermen mee te maken krijgen. De RadiForce-monitoren met Work & Flow-technologie en nieuwe functies die zijn aangepast aan de behoeften van radiologen, maken het complexe proces van beeldvorming eenvoudiger.

Work-and-Flow_Overview-en.jpg

De work-and-flow functies in een oogopslag

Hide-and-Seek
Hide-and-Seek

Snel informatie oproepen

Switch-and-Go
Switch-and-Go

Èén muis en één toetsenbord voor twee systemen

Point-and-Focus
Point-and-Focus

Concentratie op het analysebereik

Instant-Backlight-Booster
Instant-Backlight-Booster

Hogere helderheid voor betere differentiatie

Manual- und Auto-Mode-Switch
Manual Mode Switch en Auto Mode Switch

Voor iedere onderzoeksmethode de ideale weergave

Image-Rotation-Plus
Image-Rotation-Plus

Automatische omschakeling tussen staand en liggend beeld

Auto-Brightness-Switch
Auto-Brightness-Switch

Diagnostiek zonder verblindingseffect

Mouse-Pointer-Utility: Optimierte Mauszeiger-Steuerung
Mouse-Pointer-Utility: Geoptimaliseerde cursoraansturing

Beweeg de cursor zonder storende haperingen tussen beeldschermen van verschillende formaten

Mouse-Pointer-Utility: Optimierte Mauszeiger-Steuerung
Mouse-Pointer-Utility: Geoptimaliseerde cursoraansturing

Beweeg de muis voorbij de buitenste rand

Mouse-Pointer-Utility: Maus-Position
Mouse-Pointer-Utility: Geoptimaliseerde cursoraansturing

Vind de cursor gemakkelijk weer terug

Mouse-Pointer-Utility: Optimierte Mauszeiger-Steuerung
Mouse-Pointer-Utility: Geoptimaliseerde cursoraansturing

Plaats de cursor terug naar het midden van uw scherm

Voordelen van de work-and-flow technologie

  • Snel informatie oproepen met picture-in-picture via een enkele cursorbeweging
  • Gebruiksvriendelijke werkwijze zonder hindernissen, dankzij de ingebouwde USB-omschakeling
  • Eenvoudige focus om bepaalde beeldpartijen gericht te bekijken
  • Ideale omgeving om beelden te beoordelen, met automatische omschakeling van de modus voor verschillende soorten werk

Perfecte balans tussen kosten & baten

Ook ziekenhuizen moeten zich aanpassen en thuiswerk mogelijk maken, maar het is niet altijd eenvoudig om hiervoor de juiste apparatuur te vinden. Of het nu om een tijdelijke inrichting gaat of om een permanent thuiskantoor: de apparatuur moet voldoen aan de medische richtlijnen, maar ook binnen de begroting passen. En die staat momenteel vaak toch al onder druk. De MX-serie medische monitoren van EIZO levert een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De serie is perfect geschikt om medische beelden conform DICOM weer te geven, zonder concessies aan de medische kwaliteit.

teleradiology_high_performance2.jpg

Krachtige diagnostische monitoren vs. kostenefficiënte clinical review monitoren

Moeiteloze kwaliteitsborging

Meer veiligheid, minder gedoe

RadiCS is een tool voor kwaliteitsborging die het volledige kwaliteitsbeheer van uw monitor aankan: kalibratie, afname- en constantheidscontroles en zelfs beheer van de kwaliteitsborging met een netwerkverbinding via RadiNET Pro. Met de meetsensoren in moderne RadiForce-monitoren kan RadiCS zelfs de meettechnische constantheidscontroles volledig automatiseren. De software is eenvoudig te begrijpen en te bedienen. EIZO levert een totaalpakket met sensoren en software, voor een efficiënte en gebruiksvriendelijke kwaliteitsborging.

teleradiology_img_09_Testimonial.jpg

Wat onze klanten vinden

“Door de pandemie moest ik een thuiskantoor inrichten om niet onnodig in contact te komen met andere mensen. Ik heb EIZO en Taurus Medical Solutions ingeschakeld en binnen drie werkdagen had ik een EIZO RadiForce MX315W met een compatibele grafische kaart. Zo kon ik ook thuis aan het werk. De monitor heeft een diagonaal van 31,1 inch en een uiterst helder beeld. Een enkele breedbeeldmonitor is duidelijk makkelijker dan een opstelling met twee monitoren naast elkaar. En met de RadiLight heb ik ook prettige verlichting achter de monitor, zodat mijn ogen niet zo snel moe worden als ik langer aan het werk ben. Alles bij elkaar was het de beste investering in de verbetering van mijn werkproces. Bovendien werkten EIZO en Taurus snel en ongecompliceerd om de monitor te leveren, dus het was echt een vlekkeloze aanschaf.”

— Dr. Calvin Soh, Consultant Neuroradiologist bij de Manchester Royal Infirmary

Diagnoses succesvol uitgevoerd

[Translate to Dutch:] Referenzzentrum Mammografie Nord

Referentiecentrum Mammografie Noord

In vergelijking met de vorige oplossing met dubbele schermen en 5-megapixelmonitoren, neemt de oplossing met één scherm met de RadiForce RX1270 minder ruimte in beslag en biedt deze met 12-megapixels een hogere resolutie voor een nog efficiëntere rapportage.

Meer informatie
Mil_Sursee_6.jpg

MIL Sursee

Bij MIL AG in Sursee worden de RadiForce RX660 monitoren gebruikt voor radiologische rapportage en de MS236WT als besturingsmonitor voor het röntgentoestel.

Meer informatie
Uniklinik_Magdeburg_stage.jpg

Academisch Ziekenhuis Magdeburg

Ziekenhuis Magdeburg optimaliseert de workflow bij interventie met EIZO-oplossing.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Wij en onze geautoriseerde partners helpen u graag bij het selecteren van het juiste model voor gebruik in uw omgeving.

Neem contact met ons op.
Kontakt_teaser.jpg