Grafische monitoren voor design, creatie en illustratie

Naar de monitoren voor design
Design_Creation_Stage.jpg

Iedereen die professioneel met grafische inhoud werkt, moet op één ding kunnen vertrouwen: dat ze op het beeldscherm een exacte afbeelding van het bestand ziet. Het maakt niet uit of u het bestand als illustrator hebt getekend, als designer hebt gevisualiseerd of in de juiste lay-out hebt geplaatst: een ColorEdge-monitor van EIZO garandeert de perfecte weergave van het beeldbestand.

ColorEdge van EIZO: Zodat iedereen hetzelfde ziet

Of u nu digitale inhoud creëert in een groot agentschap, als freelance kunstenaar of als onafhankelijke freelancer - digitale creatieprocessen vinden altijd plaats in interactie met verschillende collega's, dienstverleners en klanten. Het maakt geen verschil of het bestand later wordt uitgevoerd op het web, in druk of als PDF. In alle gevallen spelen naast vormen ook kleuren en contrasten een doorslaggevende rol. En je kunt hierover alleen een betrouwbare gedachtewisseling hebben als alle betrokkenen hetzelfde zien.

Anders zijn coördinatiefouten en correctielussen voorgeprogrammeerd. Deze kosten tijd, zenuwen, vaak geld en, in het ergste geval, zelfs de klant. Om dit te voorkomen moeten alle betrokkenen in de workflow op monitoren zitten die technisch in staat zijn de kleuren en contrasten van het weer te geven bestand nauwkeurig weer te geven, d.w.z. die een voldoende grote kleurruimte hebben. Anderzijds moeten de monitoren ook zonder verlies gekalibreerd kunnen worden om door de jaren heen een constant nauwkeurige beeldkwaliteit te behouden.

ColorEdge - made for creatives

Precies daarvoor zijn de monitoren van de ColorEdge serie gemaakt: rijke kleuren dankzij grote kleurruimtes, uiterst fijne contrasten dankzij de hoge resolutie LUT (Look-Up-Table) en de beste homogeniteit dankzij DUE (Digital Uniformity Equalizer) en verliesvrije hardwarekalibratie - dat zijn nog maar de belangrijkste bijzonderheden van de ColorEdge monitoren van EIZO. Hiermee kunnen creatieve ColorEdge-gebruikers er altijd zeker van zijn dat ze een perfect en onvervormd beeld krijgen van het weergegeven bestand - vandaag en over vijf jaar.

Design_Creation_M01_Illustrator.jpg

Van de multi tot de allrounder

De uitgebreide ColorEdge line-up voorziet in de uiteenlopende behoeften van een breed scala aan creatieve professionals. Zo kan iedereen zijn ideale ColorEdge-model vinden dat precies aan zijn eigen eisen voldoet wat betreft functies, formaat en, niet te vergeten, budget.

De ColorEdge modellenreeks is onderverdeeld in twee series: de CS-serie en de CG-serie.
De CS-serie biedt de veeleisende gebruiker de perfecte basis voor professioneel werk. Een monitor uit de CG-serie gaat nog een stap verder. Het is de volledige professional en brengt het maximum in comfort, prestaties en uitrusting. Zo voldoet hij aan de hoogste eisen.

CS-serie: Basismonitoren voor professionele eisen

Voor alle creatievelingen die absolute nauwkeurigheid eisen, is de CS-serie precies de juiste oplossing.

 • Breed kleurengamma
 • 16-bit LUT voor de grootste kleurdiepte
 • 10-bit kleurweergave
 • Homogene beeldweergave door Digital Uniformity Equalizer (DUE)
 • EIZO fabriekskalibratie
 • Kalibratiesoftware ColorNavigator inbegrepen
 • Lichtbeschermingskap optioneel
Datenblatt_CS2400S_1080x720.png
Datenblatt_CG2700S_1080x720.png

CG-serie: High-end monitoren voor de hoogste eisen

De nieuwste technologie, de meest innovatieve functies, de beste apparatuur. Naast de kenmerken van de CS-serie, hebben de monitoren van de CG-serie extra functies die hen in de absolute topklasse van grafische monitoren brengen.

 • Alle kenmerken van de CS serie
 • Geïntegreerde sensor voor automatische zelfkalibratie
 • Rijkere dieptes en hogere contrasten dankzij True Black Display
 • Lichtbeschermingskap inbegrepen

ColorEdge CG-serie - geautomatiseerde kalibratie

Voor kalibratie is altijd een kalibratiesensor nodig. In de monitoren van de ColorEdge CG-serie is deze kalibratiesensor al ingebouwd. Hierdoor kan de kalibratie worden geautomatiseerd. De gebruiker kan deze noodzakelijke procedure plannen voor tijden waarop de monitor niet in gebruik is. Dit is zeer praktisch en handig voor individuele gebruikers. Voor bureaus, uitgevers of bedrijven met talrijke ColorEdge-monitoren, mogelijk op verschillende locaties, biedt de ingebouwde kalibratiesensor extra voordelen.

Cross-location totaaloplossing met ColorNavigator Network

De combinatie van ColorEdge-monitoren met een ingebouwde kalibratiesensor, ColorNavigator-kalibratiesoftware en de ColorNavigator Network-cloudoplossing maakt het mogelijk om een consistente, kleurbeheerde workflow centraal te bewaken, te beheren en te onderhouden, in extreme gevallen zelfs over continenten heen. Met ColorNavigator Network kan één enkele beheerder de centrale kwaliteitscontrole overnemen van alle ColorEdge CG-monitoren met ingebouwde kalibratiesensor in het netwerk. De beheerder kan kleurmodi instellen, automatische zelfkalibratie plannen, toetsvergrendelingen inschakelen, instellingen voor activabeheer registreren of aanpassen, en monitorinstellingen voor elke monitor importeren en exporteren. Voor grote projecten met meerdere productiestappen garandeert dit dat alle partijen de juiste kleurstandaarden gebruiken en dat monitoren met de juiste intervallen opnieuw worden gekalibreerd. Dankzij de ingebouwde sensor is het niet nodig dat een medewerker elke monitor bezoekt en herkalibreert.

Heeft u nog vragen?

Wij en onze geautoriseerde partners helpen je graag bij het selecteren van het juiste model voor gebruik in uw omgeving.

Neem contact met ons op
H07_Kontakt.jpg