DuraVision referentie

Walibi Holland

Pretpark Walibi Holland vertrouwt op EIZO IP-decoder-monitoren voor videobewaking

Walibi_-_Header.jpg

Walibi Holland is een attractiepark in Biddinghuizen. In 1971 is dit park geopend onder de naam Flevohof. Tegenwoordig is het een van de grotere attractieparken in Nederland onder de vlag van het moederbedrijf Compagnie des Alpes, met een bezoekersaantal van 900.000 in 2015. In totaal heeft Walibi 35 attracties die men in een mooie omgeving aanbiedt aan haar bezoekers.

Hoge flexibiliteit bij de weergave van IP-camerabeelden

Waarom heeft u EIZO gekozen?
Wij zijn via onze solution provider en cameraleverancier Panasonic in contact gekomen met EIZO.

Wij zetten op vrijwel alle attracties camera’s in. Zodat er een goede surveillance plaatsvindt en snel door onze medewerkers tot actie kan worden overgaan, indien dit nodig mocht zijn. Veelal worden de camera beelden bij de attracties getoond middels een VMS systeem. Dit gebeurd op standaard computermonitoren die op hun beurt verbonden zijn aan een PC.  Nogal wat componenten zijn hiervoor nodig om uiteindelijk de camerabeelden te tonen op een monitor.

De EIZO IP Decoder Monitor biedt ons de mogelijkheid om op een meer dan effectieve en snelle manier IP camerabeelden rechtstreeks te tonen op deze monitor zonder tussenkomst van een PC. Bovendien gaat het installeren veel sneller en makkelijker en zijn de getoonde beelden veel natuurgetrouwer en scherper dan op eerder ingezette monitoren.

Welke specifieke eisen waren er aan de monitor?
De monitoren die wij gebruiken voor camerabewaking moeten 24/7 werken. Gebruikersgemak staat voorop. Daarnaast moet het voor een operator een goed beeld geven aangezien deze 10uur per dag naar de camerabewaking kijkt.

Welke problemen hebben de monitoren opgelost?
Waar we vroeger veel servers nodig hadden om de camerabeelden te verzamelen en op een monitor te laten zien is het nu plug en play. Netwerk stekker in de monitor, configureren en het is operationeel.

Zijn er verschillende merken getest? En zo ja, op welke specificaties zijn ze vergeleken?
Er zijn geen andere merken getest. Er is geen vervangend beeldscherm te krijgen wat beide functies aan kan. EIZO is de enige fabrikant die deze oplossing voor ons kan bieden.

In welke mate speelde de garantie een rol in de selectie?
De garantie is absoluut van groot belang, wanneer een dermate duurzame monitor niet meer functioneert moet deze snel vervangen worden.

Wat zijn uw voordelen door het gebruik van EIZO producten?
Deze FDF2304W-IP Decoder Monitor oplossing biedt ons enorme flexibiliteit in het ontsluiten van de diverse IP camerabeelden. De installatie gaat razendsnel en bespaart ons veel tijd. Bovendien worden de beelden haarscherp en met mooie kleuren weergegeven, zodat de operator een duidelijk beeld heeft. Dit is van groot belang tijdens de observatie van een attractie.

De EIZO IP Decoder Monitor biedt ons de mogelijkheid om op een meer dan effectieve en snelle manier IP camerabeelden rechtstreeks te tonen op deze monitor zonder tussenkomst van een PC.

Walibi Holland