ColorEdge

Grafische monitoren voor de drukindustrie en Fine Art Printing

Monitoren voor de drukindustrie
ColorEdge_Printing_Stage.jpg

Het afdrukresultaat zien zonder af te drukken - dat is wat je verwacht van de softproof-weergave van je software. Om dit echt te laten werken, heb je een nauwkeurige grafische monitor nodig. Met een ColorEdge van EIZO kunt u er zeker van zijn dat u een betrouwbare weergave van de printuitvoer op de monitor krijgt.

Voorwaarde voor soft proof

Precisie en kleurruimtedekking

WYSIWYG - “What you see is what you get” - dit is precies wat je verwacht van je beeldscherm. In de afdrukcontext heb je altijd het best mogelijke ICC-profiel nodig, dat je gebruikt in de softproof-weergave om de effecten van de printer, het afdrukproces en het afdrukmedium zo nauwkeurig mogelijk te simuleren. Maar zelfs het meest nauwkeurige profiel is waardeloos als de gebruikte monitor niet de nodige precisie biedt of de te simuleren kleurruimte helemaal niet kan visualiseren. Andere bronnen van fouten zijn zwakke punten in homogeniteit, kleurzuiverheid of tonale waardebreuken. Als je een echt zinvolle weergave van het afdrukresultaat op de monitor wilt, kun je niet om een grafische monitor heen.

EIZO_ColorEdge_Fotograf_Sideshot_DSF0512A_sRGB_3000x2000.jpg

Verschillende taken - één oplossing

Of u nu thuis foto's afdrukt, grootformaat fine art prints maakt voor een tentoonstelling of werkt aan een brochure die in miljoenen exemplaren zal worden gedrukt, een ColorEdge is net zo geschikt voor het simuleren van de gangbare kleurruimten in offset of digitaal drukken (zoals ISO Coated v2 of PSO Coated v3) als fine art afdrukken op uw eigen uiterst nauwkeurige fotoprinter op uw favoriete barietpapier of extern geproduceerde afdrukken op aluminium dibond bij uw favoriete serviceprovider.

ColorEdge monitoren hebben een extreem grote kleurruimtedekking van de relevante RGB-kleurruimten AdobeRGB of DCI-P3. Dit zorgt ervoor dat de gangbare kleurruimten voor afdrukken ook worden afgedekt en dat een zinvolle simulatie van de CMYK-kleurruimte en dus het uiteindelijke afdrukresultaat gegarandeerd is.

ColorEdge_Colorspace.jpg

EIZO doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de monitor zo onopgemerkt en precies mogelijk zijn werk doet, zodat gebruikers zich volledig kunnen concentreren op de creatieve aspecten van hun werk. Om aan deze eis te voldoen, beschikken de ColorEdge grafische monitoren over talrijke eigenschappen: panelen van de hoogste kwaliteit met een groot kleurengamma, uiterst precieze fabriekskalibratie, homogene beeldweergave over het hele beeldschermoppervlak en verliesvrije hardwarekalibratie, die bij de modellen uit de CG-serie zelfs volledig kan worden geautomatiseerd.

Kalibratiesoftware en validatiefunctie

Een technisch geschikte en regelmatig opnieuw gekalibreerde monitor is de basisvoorwaarde voor een soepele soft proof workflow. Een echt effectieve totaaloplossing ontstaat echter alleen in combinatie met de juiste software. Met ColorNavigator, de gratis kalibratiesoftware van EIZO, kan een regelmatige herkalibratie van de monitor snel en eenvoudig worden uitgevoerd. In combinatie met ColorEdge-monitoren uit de CG-serie kan de herkalibratie volledig worden geautomatiseerd en worden uitgesteld tot een moment waarop de monitor niet wordt gebruikt.

De ColorNavigator biedt een validatiefunctie om ervoor te zorgen dat de precisie van de beeldweergave overeenkomt met de specificaties. Monitoren uit de CS-serie kunnen worden gevalideerd in de RGB-kleurruimte. Voor nog meer precisie kunnen de monitoren uit de CG-serie ook worden gevalideerd in de CMYK-kleurruimte en wordt zelfs rekening gehouden met de volledige workflow bestaande uit monitor, besturingssysteem en software (bijv. Adobe Photoshop of Acrobat).

EIZO_ColorEdge_Fotografin_Sideshot_DSF1485_V3_sRGB_3000x2000.jpg

Kalibratie van de monitor met de EIZO Color Navigator software.

Kleurbeheer tussen locaties

Hoe groter het aantal teamleden, hoe moeilijker het wordt om een gestandaardiseerde workflow te handhaven die voor iedereen consistent is. In grote drukkerijen worden dezelfde afdrukproducten op verschillende locaties afgedrukt. En het drukwerk moet er altijd hetzelfde uitzien, ongeacht waar het gedrukt is. Om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen dezelfde visuele indruk krijgen van dezelfde inhoud, biedt EIZO met de combinatie van ColorEdge-monitoren uit de CG-serie, ColorNavigator kalibratiesoftware en ColorNavigator Network kwaliteitscontrolesoftware een complete oplossing voor een consistente, kleurechte workflow op verschillende locaties.

ColorEdge_Printing_Colormanagement.jpg
Datenblatt_CS2400S_1080x720.png

CS-serie: Basismonitoren voor professionele vereisten

 • Groot kleurengamma
 • 16-bitsBit LUT voor maximale kleurdiepte
 • 10-bits kleurweergave
 • RGB-validatie
 • Homogene beeldweergave dankzij Digital Uniformity Equaliser (DUE)
 • EIZO-fabriekskalibratie
 • Moderne connectiviteit via USB-C, HDMI en DisplayPort
 • ColourNavigator kalibratiesoftware inbegrepen
 • Optionele lichtbeschermkap

CG-serie: hoogwaardige monitoren voor de hoogste eisen

 • Alle functies van de CS-serie
 • Geïntegreerde sensor voor automatische zelfkalibratie
 • Verzadigde diepten en hogere contrasten dankzij True Black Display
 • CMYK- en RGB-validatie
 • Lichtbeschermingskap inbegrepen
 • Voorgekalibreerde voorinstellingen voor Rec.709, Rec.2020, DCI-P3
 • Voorgekalibreerde PQ en HLG HDR presets
 • Extra functies voor filmmakers zoals safe area marker, luminantie- en gammawaarschuwing
 • Moderne connectiviteit via HDMI, DisplayPort, USB-C of SDI (afhankelijk van model)
Datenblatt_CG2700S_1080x720.png

Heeft u nog vragen?

Wij en onze geautoriseerde partners helpen je graag bij het selecteren van het juiste model voor gebruik in uw omgeving.

Neem contact met ons op
H07_Kontakt.jpg