DuraVision referentie: Alphatron Marine

Monitoroplossing met 46-inch Full HD-monitor

[Translate to Belgian Dutch:] De brug van het schip

Alphatron Marine, met hoofdkantoor in Nederland, ontwerpt, levert en installeert hoogwaardige navigatie- en communicatieapparatuur voor de zee- en binnenvaart. Bij de keuze van een geschikte monitorfabrikant voor het nieuwe brugconcept viel de beslissing op EIZO.

Aangepaste monitoroplossing voor Alphathron Marine BV.

[Translate to Belgian Dutch:] Luuk Vroombout, CEO Alphatron

De CEO van Alphatron, Luuk Vroombout, is een ondernemer met toekomstgerichte visies. Het was ook zijn idee om de Alphatron AlphaBridge uit te rusten met het grootst mogelijke beeldscherm om de navigatieofficieren alleen de beste omstandigheden voor hun werk te bieden. Zo ontstond het AlphaPremiumBridge-concept met een 46-inch full HD-monitoroplossing.

Verschillende redenen waren doorslaggevend voor de keuze voor EIZO: Zowel in Nederland als in Japan bestaan er al vele jaren zeer goede en nauwe zakenrelaties tussen beide ondernemingen. Sinds 2006 zijn door Alphatron Marine BV meer dan 4.000 EIZO 19-inch monitoren gebruikt als radarmonitor. En voor Japan Radio Co., Ltd. (JRC), een Japans partnerbedrijf van Alphatron, heeft EIZO in Japan al met veel succes een 26-inch ECDIS-monitor volgens individuele specificaties ontwikkeld.

[Translate to Belgian Dutch:] Alphatron bedrijfsgebouw

Hoofdkantoor Alphatron

Bovendien ging alleen EIZO de grote uitdaging aan om samen met Alphatron de visie van Luuk Vroombout te realiseren en speciaal voor het AlphaPremiumBrigde-concept een nieuwe 46-inch diagonale maritieme monitor te ontwikkelen. Andere gerenommeerde monitorfabrikanten, die ook voor Alphatron in aanmerking zouden zijn gekomen, hebben hen van begin af aan afgewezen.

De eisen die Alphatron stelde aan de gewenste monitor waren zeer hoog. Naast de hoogste product- en beeldkwaliteit en de certificering volgens IEC 60945 omvatten deze een groot aantal aansluitmogelijkheden en een flexibele stroomvoorziening. Bovendien moet de helderheid van de monitor instelbaar zijn en via een afstandsbediening over de brug kunnen worden gebracht. Allemaal eisen waaraan het EIZO-ontwikkelteam in Duitsland met de nieuwe monitor ruimschoots voldoet.

Op de vraag wat hij het meest waardeerde toen hij samen met EIZO aan het AlphaPremiumBridge-concept werkte, zei Bas Eerden, Marketing en Product Development Manager bij Alphatron Marine BV: "De directe communicatie en de snelle reactietijden, evenals de proactieve houding van EIZO bij het ontwikkelingswerk." Hij voegde daaraan toe: "Daarbij komt nog het korte tijdsbestek van slechts één jaar waarin we met EIZO konden samenwerken om het concept naar volle tevredenheid te implementeren."

Foto copyright: Royal Wagenborg

Meer referenties

Teaser_Navis.jpg

Navis Engineering

Het Finse bedrijf gebruikt 24/7 geïntegreerde EIZO touch-monitoren voor dynamische positioneringssystemen in schepen.

Meer informatie
Header.jpg

FullDepth

FullDepth is de eerste fabrikant van onderwaterdrones in Japan en gebruikt EIZO`s DuraVison EVS1VX beeldoptimalisatiesysteem voor het verbeteren van door drones gemaakte beelden.

Meer informatie