DuraVision Referenz

Brandweerboot Albert Wegener

19-inch aanraakschermen voor gebruik overdag en 's nachts op de brug

Feuerloeschboot_stage.jpg

Sinds oktober 2018 is de nieuwe brandweerboot Albert Wegener in dienst bij de Hanzestad Rostock. Het is een voormalige zeereddingskruiser, waarop onder andere een nieuwe brugopbouw, nieuwe motoren en aanvullende brandpreventietechniek werden geïnstalleerd. Het schip wordt ingezet bij reddingswerk, brandbestrijding en ter bescherming van het milieu rondom de haven van Rostock en in de nationale kunstwateren.

De DuraVision FDS1904T heeft ons niet alleen overtuigd met de beeldkwaliteit, maar ook door de stille werking, ondanks de inbouwventilator, en de goede afleesbaarheid, ook vanuit een schuine kijkhoek.

Brandweerfunctionaris Ronny Mönck

Projectleider Renovatie Brandweerboot

Naast drie man vaste bezetting – die als dat nodig is kan worden aangevuld met dertien andere personeelsleden – behoren ook vijf EIZO DuraVison FDS1904T 19 inch-monitoren met touchscreen tot de bootbemanning. Ze ondersteunen de kapitein en stuurlieden bij hun werk op de commandobrug, zowel in de dag- als nachtploeg. Bij weer en wind tonen ze alle gegevens voor de navigatie. Het model FDS1904T is toegelaten voor het ECDIS (Electronic Chart Display and Information System) en de Koden-radar (voor de series MDC-79XXP en MDC-70XXP). Ook alarm- en bewakingsgegevens en camerabeelden geven de monitoren optimaal leesbaar weer.

Feuerloeschboot_content_1.jpg

19-inch aanraakschermen op de brug

Feuerloeschboot_content_2.jpg

Alarm- en bewakingsgegevens en camerabeelden

Feuerloeschboot_content_3.jpg

Informatie voor de navigatie

Feuerloeschboot_content_4.jpg

De bijzondere kwaliteit en geschiktheid voor gebruik op zee van de EIZO DuraVision-monitoren blijkt ook uit de certificaten, die voor dit inzetbereik verplicht zijn. De monitoren zijn onder andere gecertificeerd volgens IEC 60945 voor temperatuur-, vochtigheids- en trillingsomstandigheden op schepen en bovendien voor het ECDIS- en radargebruik.

“We hebben heel bewust gekozen voor een product van EIZO”, aldus brandweerfunctionaris Ronny Mönck, projectleider Renovatie Brandweerboot. “Want EIZO is een toonaangevende producent van monitoren die ook speciale monitoren aanbiedt voor gebruik in de scheepsvaart. De DuraVision FDS1904T heeft ons niet alleen overtuigd met zijn beeldkwaliteit, maar ook door de stille werking, ondanks de inbouwventilator, en de goede afleesbaarheid, ook vanuit een schuine kijkhoek. Bovendien verleent EIZO 36 maanden garantie op dit model.”

EIZO spreekt haar dank uit voor deze beslissing en wenst de Albert Wegener te allen tijde een behouden vaart met altijd ruim voldoende bluswater onder de kiel.

Meer referenties

Alphatron-teaser.jpg

Alphatron Marine

EIZO is de grote uitdaging aangegaan om samen met Alphatron de visie van Luuk Vroombout te realiseren en een nieuwe 46-inch monitor voor de scheepvaart te ontwikkelen, die speciaal is ontworpen voor het AlphaPremiumBridge-concept.

Meer informatie
Teaser_Navis.jpg

Navis Engineering

Het Finse bedrijf gebruikt 24/7 geïntegreerde EIZO touch-monitoren voor dynamische positioneringssystemen in schepen.

Meer informatie
Header.jpg

FullDepth

FullDepth is de eerste fabrikant van onderwaterdrones in Japan en gebruikt EIZO`s DuraVison EVS1VX beeldoptimalisatiesysteem voor het verbeteren van door drones gemaakte beelden.

Meer informatie