FlexScan referentie

Haven van Antwerpen

De multifunctionele EV3237 kan verschillende soorten afbeeldingen nauwkeurig weergeven en biedt ook een ongeëvenaarde betrouwbaarheid.

Antwerpen_Stage.JPG

De haven van Antwerpen ligt aan de monding van de Schelde en is een van de grootste zeehavens ter wereld. Dankzij haar ligging is ze goed verbonden met heel Europa via de weg, het spoor en het kanaal. De transportkosten zijn dan ook zeer laag in vergelijking met andere havens. Met een oppervlakte van 12.000 hectare is het een van de grootste havens ter wereld.

Antwerpen_Image_06_Luftaufnahme.jpg

Bijna 60 procent van de Europese koopkracht bevindt zich binnen 500 kilometer van de haven van Antwerpen. Op de verschillende locaties zijn meer dan 60.000 mensen tewerkgesteld. Daarmee is de haven van Antwerpen een van de belangrijkste pijlers van de Belgische economie. Er zijn momenteel acht sluizen in gebruik, waardoor schepen kunnen doorvaren naar 48 aanlegplaatsen. De meeste schepen die de haven in- of uitvaren moeten door deze sluizen om de verschillende waterstanden van de rivier te overwinnen.

Antwerpen_Image_01.jpg

Zodra een schip de sluis is binnengevaren, wordt het waterpeil verhoogd of verlaagd zodat het zijn reis kan voortzetten. De Kieldrechtsluis, de grootste sluis ter wereld, werd onlangs ingehuldigd door Zijne Majesteit de Koning van België.

Antwerpen_Image_02.jpg

Sluizen worden traditioneel bediend vanuit een nabijgelegen controlestation, zodat het proces visueel kan worden bewaakt. Hiervoor moet bij elke sluis in de haven een medewerker aanwezig zijn. De managers van het innovatieve Argus-project in de haven van Antwerpen hebben besloten om alle controlestations te verplaatsen naar een centrale controlekamer, van waaruit nu alle sluizen en toegangswegen worden bewaakt.

Twee dual-configuratie units met elk 10 monitoren en één unit met 16 monitoren worden gebruikt in de nieuwe controlekamer.

Het zeer complexe logistieke netwerk van de haven wordt weergegeven op verschillende monitoren, die beelden van IP-camera's met hoge resolutie, kaarten en stroomdiagrammen doorsturen. Bij de zoektocht naar geschikte monitoren bleken de producten van EIZO het beste aan de eisen te voldoen. De multifunctionele EV3237 kan verschillende soorten beelden nauwkeurig weergeven en biedt bovendien een ongeëvenaarde betrouwbaarheid.

Antwerpen_Image_03.JPG

Dubbel geconfigureerde eenheid met elk 10 monitoren

Antwerpen_Image_05.JPG

Eenheid met 16 EV3237 monitoren

Verdere referenties

Alphatron-teaser.jpg

Alphatron Marine

Op maat gemaakte monitoroplossing voor Alphatron Marine BV met Full HD monitor van 46 inch.

Meer informatie
MicroNav_4.jpg

Micro navigatie

Micro Nav en de Koninklijke Luchtmacht vertrouwen op de EIZO Raptor monitor RP4325 voor luchtverkeersleidingssimulatoren.

Meer informatie
Teaser_Navis.jpg

Navis Engineering

Het Finse bedrijf gebruikt 24/7 geïntegreerde EIZO touch-monitoren voor dynamische positioneringssystemen in schepen.

Meer informatie
960x540_DiveUnit300.jpg

FullDepth

FullDepth is de eerste fabrikant van onderwaterdrones in Japan en gebruikt het DuraVision EVS1VX beeldoptimalisatiesysteem om de beelden die door drones worden vastgelegd te verbeteren.

Meer informatie