ColorEdge

Grafische monitoren voor fotografie, beeldbewerking en retoucheren

Naar de grafische monitors
all_monitors_header_1024@2x.jpg

ColorEdge staat voor absolute precisie, kleurechtheid en betrouwbaarheid. Talloze creatievelingen over de hele wereld vertrouwen elke dag op hun EIZO ColorEdge grafische monitor om hun digitale werk te creëren, te bekijken, te verbeteren en tot leven te brengen.

Hoogste standaarden voor grafische monitoren van EIZO

Verschillende benaderingen - één doel: betrouwbaarheid

Absolute natuurlijkheid, perfecte huidskleuren, zwart-witbeelden, creatieve vervreemding, composities, tot en met beeldwerelden die volledig op de PC zijn gecreëerd - de benaderingen van de fotografische inhoud zijn even divers als de fotografische thema's gevarieerd zijn. Hetzelfde geldt voor de gebruikers: sommigen houden zich beroepsmatig met fotografie bezig, anderen in hun vrije tijd. Dit zegt weinig over creativiteit en professionele normen.

Hoe uiteenlopend de toepassingsgebieden, de gebruikers en de eisen die aan een monitor voor fotografie, beeldbewerking en retouchering worden gesteld ook zijn, uiteindelijk is de verwachting altijd dezelfde: absolute precisie bij de weergave van beelden op de monitor.

 

Maximale precisie: de perfecte weergave van het beeldbestand

"What you see is what you get" is de eis waaraan een grafische monitor voor veeleisende creatievelingen moet voldoen. De monitor moet een absoluut nauwkeurig beeld van het beeldbestand garanderen. EIZO doet er alles aan om de monitor zo onopvallend en precies mogelijk zijn werk te laten doen, zodat de gebruiker zich volledig op de creatieve aspecten van zijn werk kan concentreren.

Om aan deze vraag te kunnen voldoen, beschikken de ColorEdge grafische monitoren van EIZO over talrijke eigenschappen: hoogwaardige panelen met een grote kleurruimte, een uiterst nauwkeurige fabriekskalibratie, de homogene beeldweergave over het gehele beeldschermoppervlak en de verliesvrije hardwarekalibratie. Dit zijn slechts de belangrijkste kenmerken die de ColorEdge-monitoren tot het gewaardeerde middelpunt maken van de digitale donkere kamer van talloze fotografen, beeldbewerkers en retoucheurs.

EIZO_ColorEdge_Fotografin_Sideshot_DSF1609_V1_sRGB_3000x2000.jpg

Van de multi tot de allrounder

De uitgebreide ColorEdge line-up voorziet in de uiteenlopende behoeften van een breed scala aan creatieve professionals. Zo kan iedereen zijn ideale ColorEdge-model vinden dat precies aan zijn eigen eisen voldoet wat betreft functies, formaat en, niet te vergeten, budget.

De ColorEdge modellenreeks is onderverdeeld in twee series: de CS-serie en de CG-serie.
De CS-serie biedt de veeleisende gebruiker de perfecte basis voor professioneel werk. Een monitor uit de CG-serie gaat nog een stap verder. Het is de volledige professional en brengt het maximum in comfort, prestaties en uitrusting. Zo voldoet hij aan de hoogste eisen.

CS-serie: Basismonitoren voor professionele eisen

Voor alle creatievelingen die absolute nauwkeurigheid eisen, is de CS-serie precies de juiste oplossing.

 • Breed kleurengamma
 • 16-bit LUT voor de grootste kleurdiepte
 • 10-bit kleurweergave
 • Homogene beeldweergave door Digital Uniformity Equalizer (DUE)
 • EIZO fabriekskalibratie
 • Kalibratiesoftware ColorNavigator inbegrepen
 • Lichtbeschermingskap optioneel
Datenblatt_CS2400S_1080x720.png
Datenblatt_CG2700S_1080x720.png

CG-serie: High-end monitoren voor de hoogste eisen

De nieuwste technologie, de meest innovatieve functies, de beste apparatuur. Naast de kenmerken van de CS-serie, hebben de monitoren van de CG-serie extra functies die hen in de absolute topklasse van grafische monitoren brengen.

 • Alle kenmerken van de CS serie
 • Geïntegreerde sensor voor automatische zelfkalibratie
 • Rijkere dieptes en hogere contrasten dankzij True Black Display
 • Lichtbeschermingskap inbegrepen

Monitor aanbevelingen voor fotografie, beeldbewerking en retoucheren

Grafische monitoren in gebruik

Pascal-Vandecasteele-stage.jpg

ColorEdge Ambassador Pascal Vandecasteele

De ColorEdge CG319X is de betrouwbare metgezel van architectuur- en portretfotograaf Pascal Vandecasteele. Ook bij productfotografie kan de fotograaf vertrouwen op de briljante kleurweergave van de monitor.

Meer informatie
Tanja_Brandt_stage2.jpg

Tanja Brandt

Tanja Brandt is dierenfotografe en wereldwijd social media-fenomeen. EIZO presenteert haar werk en Brandt deelt haar ervaringen met haar CG2700X en CS2740 4K ColorEdge-monitoren.

Meer informatie
Marvin_Dreblow_image_1.jpg

Marvin Dreblow

Met zijn werk "Toestand van de Natuur" deconstrueert Dreblow de getransfigureerde perceptie van het bos. Daarmee veroverde hij de tweede plaats in de nieuwe BFF Promotion Award 2022 en won hij een EIZO ColorEdge CG2700S.

Meer informatie
Diana-Mehner_Teaser.jpg

Diana Mehner

In een interview geeft professioneel hondenfotografe Diana Mehner tips voor bijzondere foto's van viervoeters en legt ze uit hoe belangrijk het voor haar is om met haar ColorEdge CG2700S monitor van EIZO in ware kleuren te werken.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Wij en onze geautoriseerde partners helpen je graag bij het selecteren van het juiste model voor gebruik in uw omgeving.

Neem contact met ons op
H07_Kontakt.jpg