Hoewel de assemblage-, inspectie- en verpakkingsprocessen zich over verschillende verdiepingen uitstrekken, kan het productiepersoneel gemakkelijk de voortgang van het voorgaande proces controleren, de nodige personeelsaanpassingen doorvoeren en doeltreffend reageren op achterstanden, wat allemaal resulteert in een verbeterde productie-efficiëntie.

EIZO FDF4627W-IP
46" IP decoder monitor in het productie management kantoor
Beobachtung automatischer Prozesse bei laufender Produktion
Observatie van automatische processen tijdens de lopende productie
Kontrolle der Produktionslinie in einem anderen Stockwerk
Controle van de productielijn op een andere verdieping

"De cleanroom is geen ruimte die we gemakkelijk kunnen betreden en verlaten, dus het is ongelooflijk nuttig voor ons om de productie te kunnen volgen met behulp van de displays op het scherm. Het helpt ons met procesbeheersing."


Yuka Wakabayashi, 
Leader Manufacturing Department, EIZO Corporation

"De IP-decodermonitoren en de IP-decoderboxen kunnen gemakkelijk bijdragen tot een betere productiebewaking. Wij zijn er trots op onze eigen producten te gebruiken. Het gemak om live videobeelden van IP-camera's te kunnen bekijken door gewoon verbinding te maken via LAN en zonder PC is van onschatbare waarde."

Shinichi Yasukawa,
Section Manager Manufacturing Department, EIZO Corporation

Volgen van moeilijke bedrijfsomstandigheden en onbemande productieprocessen

Voordeel van de installatie: betere zichtbaarheid van onbemande processen voor efficiënte personeelsinzet en veilige werking

EIZO maakt bij de productie van monitoren gebruik van een automatisch inspectiesysteem dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (AI).

Production process
*Een procedure waarbij de monitor gedurende langere tijd wordt ingeschakeld om een stabiele bedrijfstoestand te bereiken en te verifiëren.

Aangezien het inspectieproces plaatsvindt in een onbemande donkere kamer, kan het productiepersoneel de kamer op geen enkel moment betreden om het proces te controleren. Om dit probleem op te lossen, installeerde EIZO in de inspectieruimte een IP-camera die was aangesloten op de DX0211-IP IP-decoderbox en een 31,5-inch 4K-monitor die buiten de ruimte is gemonteerd. Computerloos, met alleen een LAN-verbinding tussen de camera en de IP-decoderbox, toont de monitor beelden uit de inspectieruimte. Zo kan EIZO afwijkingen in een vroeg stadium opsporen en verhelpen en een probleemloze werking betrouwbaar handhaven.

31,5”-UHD-4K-Monitor ermöglicht Sicht auf den unbemannten Inspektionsraum
31,5" UHD 4K-monitor biedt zicht op de onbemande inspectieruimte
Gebruikte producten
FDF2304W-IP
FDF2304W-IP

IP-decodermonitor voor aansluiting van IP-camera's zonder tussenkomst van een computer op beveiligings- en bewakingsnetwerken. Compatibel met de besturingsprotocollen voor IP-camera's van Axis (VAPIX) en Panasonic, naast de ONVIF-norm.

FDF4627W-IP
FDF4627W-IP

IP-decodermonitor voor aansluiting van IP-camera's zonder tussenkomst van een computer op beveiligings- en bewakingsnetwerken. Compatibel met de besturingsprotocollen voor IP-camera's van Axis (VAPIX) en Panasonic, naast de ONVIF-norm.

DX0211-IP
DX0211-IP

De DuraVision DX0211-IP is een ideale oplossing voor beveiligingsomgevingen met videowanden en meerdere monitoren. Hij beschikt over krachtige decodeerprestaties, flexibel videomanagement en heeft een compact design.

EIZO Clean Room
Schone kamer van buiten
EIZO Clean Room
Werken in de cleanroom
Hochmoderner automatisierter Produktionsprozess
State-of-the-art geautomatiseerd productieproces

Dit is waar de DuraVision FDF4627W-IP van pas komt - deze grote 46-inch IP-decodermonitor werd geïnstalleerd in het kantoor van de productiemanager en maakt bewaking mogelijk zonder de cleanroom te betreden.

Kenmerken van de EIZO IP-decoderoplossing


1. monitor met geïntegreerde decoder

EIZO IP-decoder-monitoren zijn uitgerust met een IP-decoder, die het mogelijk maakt om de monitor met slechts een LAN-kabel en een switch rechtstreeks op een IP-camera aan te sluiten. Ze kunnen tot 16 of 32* streams tegelijk weergeven op één scherm en kunnen flexibel aan de muur worden gemonteerd om ruimte te besparen.

*Varieert per model.
Traditional monitor
Conventionele monitor

2. box-oplossing voor combinatie met monitoren van elk formaat

De DX0211-IP is een compacte IP-decoderbox die dezelfde functies biedt als de IP-decodermonitor in een extern boxformaat. Hierdoor kunnen gebruikers hem combineren met elk formaat monitor dat voldoet aan hun installatie-eisen.

Volledige flexibiliteit met IP-decoderoplossingen

3. eenvoudige toevoeging van monitors aan de infrastructuur

Aangezien meerdere monitoren op hetzelfde netwerk kunnen worden geïnstalleerd, is het eenvoudig om meerdere locaties in de gaten te houden. De IP-decodermonitor en IP-decoderbox kunnen eenvoudig via LAN op een netwerkswitch worden aangesloten, zodat in toekomstige installaties eenvoudig nieuwe apparaten kunnen worden toegevoegd.

EIZO IP-Decoder-Monitor, IP-Decoder-Box

Verbetering van de zichtbaarheid in de cleanroom met beperkte toegang

Voordeel van de installatie: werknemers op afstand beveiligen

De EIZO-fabriek beschikt over een eigen cleanroom van ISO-klasse 1* waar monitoren met touchschermen en andere gevoelige producten worden vervaardigd. Klasse 1 is de hoogste classificatie van ISO 14644-1, en om de strikte reinheidsnorm te handhaven, mag slechts een klein aantal werknemers in deze ruimte komen. Deze toegangsbeperking bemoeilijkte het toezicht op de productie en de veiligheid van de werknemers binnen.

*ISO 14644-1 klasse 1 specificeert een maximale deeltjesconcentratie van 0,1 micrometer per 1 m3 lucht.

Monitoring van procesketens met ruimtelijke scheiding en overgangen van geautomatiseerde naar handmatige processen

Voordeel van de installatie: Efficiënte observatie van productieprocessen

Geautomatiseerde processen die gebruikmaken van AI vullen de productieprocessen bij EIZO aan. Aangezien zij meestal onbemand zijn, worden IP-decodermonitoren geïnstalleerd bij de bewerkingen die op de geautomatiseerde productiestappen volgen, bijvoorbeeld waar werknemers de producten visueel inspecteren.