"De begeleiding gedurende het hele project, de mogelijkheid om uitgebreid te testen, maar ook de opgedane ervaring met EIZO hebben de doorslag gegeven om te kiezen voor EIZO."

Marieke van Noort- Hoeboer, Hoofd Radiologie

Sinds 2009 heeft het ziekenhuis EIZO monitoren in gebruik op de afdeling radiologie. Eind 2015 is er een project opgestart voor de vervanging van de werkstations en monitoren binnen de afdeling radiologie. Om tot een goede keuze te komen is er tussen het ziekenhuis, de leverancier Varimed en EIZO intensief contact geweest. Belangrijk hierbij was het uitwisselen van informatie, advisering met betrekking tot  het inrichten van de werkplek- en demoruimte  en het uitwerken van verschillende oplossingen. Onderdeel van het project was een uitgebreide test opstelling. Het ziekenhuis heeft verschillende merken en modellen met elkaar vergleken.  Aspecten die een voorname rol hebben gespeeld tijdens de test periode waren het bekijken van tomo synthese beelden op een hoog resolutie kleuren monitor en de getoonde beeldkwaliteit.

Marieke van Noort- Hoeboer, Hoofd Radiologie bij het Ikazia Ziekenhuis legt uit waarom er is gekozen voor EIZO. “Al jaren hebben wij een goede relatie met onze leverancier Varimed, welke tevens partner is van EIZO voor het leveren en installeren van monitoren. De begeleiding gedurende het hele project, de mogelijkheid om uitgebreid te testen, maar ook de opgedane ervaring met EIZO hebben de doorslag gegeven om te kiezen voor EIZO. Omdat we al met 3MP kleuren werkten van EIZO hebben we nadrukkelijk gekeken naar een alternatief op basis van enkelvoudige monitor oplossing, in de vorm van een 6 Megapixel.  Deze lijn hebben we ook doorgetrokken voor onze mamma diagnostiek werkplek, waarbij een aanvullend uitgangspunt een nog hogere resolutie en helderheid was, benodigd voor het tonen tomo synthese beelden . De test opstelling heeft ons een duidelijk beeld gegeven van de kwaliteit en mogelijkheden van de EIZO beeldschermen. Aanvullende zaken zoals de connectiviteit met ons huidige PACS en een oplossing die EIZO biedt voor het weergeven van ons RIS en 3D applicatie op aparte beeldschermen hebben geleid tot de keuze voor EIZO.”

Het Ikazia ziekenhuis heeft in juni 2016 vijf EIZO RadiForce RX650’s en een RadiForce RX850 in gebruik genomen, dit in combinatie met twee EIZO FlexScan EV2450 monitoren per werkplek. De oplevering en installatie van de monitoren is gerealiseerd door Varimed.